Trabzonspor-Roma UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu Maçı ATV’de

16.08.2021 - 12:00

Trabzonspor-Roma UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu Maçı ATV’de

Molde’yi elemeyi başaran Trabzonspor’un play-off turundaki ilk maçı ATV ekranlarında olacak. Trabzonspor-Roma UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçını, 19 Ağustos Perşembe 20.30’dan itibaren ATV ekranlarından izleyebilirsiniz.

UEFA Avrupa Ligi üçüncü ön eleme turunda Molde’yi elemeyi başaran Trabzonspor, Jose Mourinho yönetiminde bu sezon daha yüksek hedefler koyan Roma ile eşleşti. Trabzonspor ile Roma arasındaki ilk maçın yayıncısı ise ATV oldu. Perşembe 20.30’da başlayacak Trabzonspor-Roma mücadelesini, ATV ekranlarından takip edebilirsiniz.

Trabzonspor Penaltılarla Turladı


Molde karşısında ilk maçta dominant bir oyun oynayan ama galibiyet çıkaramayan Trabzonspor, 3-3’ün rövanşında Norveç deplasmanındaydı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikası rakibe fırsatlar veren Trabzonspor, oyunu ilerleyen dakikalarda dengeledi.

İkinci yarının başında yine duran toptan bir gol bulan Trabzonspor, kalan dakikalarda rakibi kaleye yaklaştırmasa da son dakikada bir anlık hata skorun 1-1’e gelmesine sebep oldu. Uzatmalarda gol olmayınca seri penaltı vuruşlarına geçildi ve burada temsilcimiz Trabzonspor, bir üst tura çıkmayı başardı.

Roma UEFA Konferans Ligi’ni Önemseyecek mi?


Yıllardır Avrupa’nın elit ekipleri, Avrupa Ligi elemelerinde sorunlar yaşayabiliyor. UEFA Konferans Ligi’nde de durumun değişmeyeceği tahmin ediliyor. Bu da Roma’nın daha çok lig maçlarına önem vereceği ve rotasyon yaparak Trabzon’a geleceğini düşündürtüyor.

Her şeye rağmen geniş bir kadrosu bulunan ve önemli silahlara sahip olan Roma, Trabzon’da avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.

Trabzonspor İtalyan Takımlarıyla İyi Maçlar Oynamış


Molde eşleşmesinin ardından basın karşısına çıkan teknik direktör Abdullah Avcı, Trabzon şehrinden destek istedi. Şehrin bu takıma sahip çıkması gerektiğini belirten Avcı, Trabzon’un neler hissettiğini iyi bildiğini de açıkladı. 
Roma eşleşmesi hakkında da konuşan Abdullah Avcı, Roma ile eşleşmekten memnun olduğunu dile getirdi.

Trabzonspor büyük kulüp, bunu hissettiriyorlar. Ben destek istiyorum. İyi şeyler yapacağız. Bu seviyelerde oynamak ülke adına, puan adına güzel. Trabzonspor, İtalyan takımlarıyla güzel maçlar oynamış ve kazanmıştır.