St.Johnstone-Galatasaray UEFA Avrupa Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu Rövanş Maçı D-Smart’ta

10.08.2021 - 16:28

St.Johnstone-Galatasaray UEFA Avrupa Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu Rövanş Maçı D-Smart’ta

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcilerimizden Galatasaray, rövanş maçında İskoçya’da St.Johnstone ile karşılaşıyor. St.Johnstone-Galatasaray karşılaşmasını, 12 Ağustos Perşembe 21.00’den itibaren D-Smart platformundan izleyebilirsiniz.

UEFA Avrupa Ligi 3’üncü ön eleme turunda temsilcimiz Galatasaray, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı St.Johnstone’a konuk oluyor. İlk maçı ekranlara getiren D-Smart, rövanş maçını da naklen yayınlayacağını duyurdu. St.Johnstone-Galatasaray karşılaşmasını, Perşembe 21.00’den itibaren Spor Smart ekranlarından izleyebilirsiniz.

Rüyada Gibiyiz


Galatasaray deplasmanından 1-1’lik sonuçla dönen St.Johnstone, muhtemelen bu sonucu beklemiyordu. Zira maçın 1 gün sonrasında Twiter’dan “rüyada gibiyiz” paylaşımını yaptılar. Deplasmanda avantajı kapan St.Johnstone, iç sahada mücadeleyi kazanması durumunda adını bir üst tura yazdıracak.


Galatasaray İlk 15 Dakikadaki Oyunu Maçın Geneline Yansıtamadı


PSV’ye elenen ve Avrupa Ligi 3’üncü ön elemeye dahil olan Galatasaray, St.Johnstone karşısında ilk 15 dakika oldukça etkili bir oyun oynadı. 2 net fırsattan yararlanamayan Galatasaray, maçın ilerleyen dakikalarında yavaş yavaş oyundan düştü.

İkinci yarıda Aytaç Kara ve Muslera’nın hatasıyla rakibe penaltı fırsatı veren Galatasaray, bu pozisyonda Muslera’nın oyundan atılmasıyla maçı 10 kişi tamamladı. 1-0 geri düşen Galatasaray, yeni transferi Boey ile skoru eşitledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.

Galatasaray Orada Yenecek Güçtedir

St.Johnstone maçı sonrasında açıklamalarda bulunan Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, fırsatlar kaçırdıklarını dile getirdi. Galatasaray’ın İskoçya’da galip gelecek gücü olduğundan bahseden Terim, şöyle devam etti:

Biz atamadıkça, dakikalar ilerledikçe onların direnci fazlalaşıyor. Neredeyse Muslera'ya top gelmedi. İlk yarı oyunun iki tarafını da çok iyi oynadık ama dediğim gibi bu tip maçların önemi goldür. 1-1 gideceğiz, 11 kişi kalmak önemli. Golü bulmanın önemi çok fazla. Galatasaray orada da yenecek güçtedir; herhangi bir averaj, deplasman golü sıkıntısı da olmadığına göre… Yeteneğe nasıl önlem alamazsanız, bireysel hataya da öyle çare bulamazsınız. En aza indirmeye çalışacağız. Olmaması için uğraşacağız. Bu sık sık tekrar ederse yapacak tek şey var, oyunu değiştirmekten ziyade oyuncu değiştirmek.