Sivasspor-Dinamo Batumi UEFA Konferans Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu Rövanş Maçı TRT Spor’da

09.08.2021 - 14:52

Sivasspor-Dinamo Batumi UEFA Konferans Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu Rövanş Maçı TRT Spor’da

UEFA Konferans Ligi’ndeki temsilcimiz Sivasspor, 2-1’in rövanşında Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi’yi konuk ediyor. Sivasspor-Dinamo Batumi, UEFA Konferans Ligi üçüncü ön eleme turu rövanş maçı, 12 Ağustos Perşembe 21.00’de TRT Spor’da.

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Sivasspor’un tüm karşılaşmalarını ekranlara getiren TRT Spor, temsilcimizin üçüncü ön eleme turu rövanş mücadelesini de yayınlayacağını açıkladı. Perşembe günü 21.00’de başlayacak Sivasspor-Dinamo Batumi mücadelesini, TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

Sivasspor Geriden Gelip Kazandı


UEFA Avrupa Konferans Ligi 3’üncü ön eleme turu ilk maçında Gürcistan’da Dinamo Batumi ile karşılaşan Sivasspor, ilk 60 dakika çok etkili olmadı. İkinci yarının başında geri düşen Sivasspor, ardından bulduğu gollerle maçı çevirmesini bildi.

Mücadelenin ilk yarısında rakibe birkaç fırsat veren Sivasspor, buna rağmen oyunu dengede götürmeyi başardı. İkinci yarının başında geri düşen temsilcimiz, yeni transferi James ile eşitliği yakaladı. Sivasspor’a galibiyeti getiren gol ise Kayode’den geldi. Deplasmanda 2-1 kazanan Sivasspor, play-off turu için avantajı kaptı.

Dinamo Batumi Galibiyet Peşinde


Gürcistan Erovnuli Liga’nın devam ediyor olması, Dinamo Batumi’nin maç kondisyonunun daha iyi olması anlamına geliyor. İlk maçta da genel olarak daha diri gözüken Gürcistan temsilcisi, Sivas’ta kazanarak play-off turuna çıkmayı hedefliyor.

Bu sezon deplasmanda sadece iki kez mağlup olan Dinamo Batumi, bir önceki turda da Bate Borisov’u deplasmanda 4-1 geçerek dikkat çekmişti.

Dinamo Batum Tam Bir Deplasman Takımı


Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, 2-1 biten Dinamo Batumi maçının ardından değerlendirmelerde bulundu. Dinamo Batumi’nin deplasman takımı olduğunu belirten Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

Gürcistan Ligi'nin lideri bir takım. Ligde 21 maç oynadılar. Bizden daha hazır bir takım. Zor bir maç oynadık. Sıcak bir hava vardı. Maçta ilk yarı istediğimiz oyunu oynayamadık. Taraftarlarının da desteğiyle baskı kurdular ama onları atlattık. İkinci yarı oyun taktiğimiz, oyuncu değişikliklerimiz hepsi iyi gitti. Güzel pozisyonlar yakaladık. İkisini değerlendirdik. İyi bir skorla geri döndük. 1-0 geriye düştüğümüz zaman da oyunu bırakmadık. Gol atmak için her şeyi yaptık. Değişikliklerde de bütün düşüncemiz gol atmaktı. Dinamo Batum, tam bir deplasman takımı. Onun için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Gürcistan'da oynadığımız oyunun çok üstüne çıkmamız gerekiyor. Oyundan kopmadan, disiplinli şekilde oynamamız lazım, yoksa bize problem olur. İyi oyunculara sahipler. Bütün takım bunun farkında. En büyük desteğimiz de taraftarımız olacak. Onların desteğiyle bu maçı iyi şekilde bitireceğiz.