İtalya’da Serie A Yayın Haklarını Alan DAZN Aylık Ücretini Arttırdı

07.06.2021 - 19:29

İtalya’da Serie A Yayın Haklarını Alan DAZN Aylık Ücretini Arttırdı

İtalya’da Serie A yayın haklarını alan DAZN platformu, aylık abonelik ücretinde değişikliğe gitti. Serie A’nın İtalya’daki yayıncısı DAZN platformunun aylık abonelik ücreti bundan böyle 29.99 Euro olacak.

Dünyanın dört bir yanında spor platformları yeni sezona hazırlanıyor. İtalya, İngiltere ve Fransa’da lig yayıncıları ve bu kanalların hangi organizasyonları ekranlara getireceği hemen hemen belliyken Türkiye’de bir bilinmezlik hâkim. Öte yandan dünyanın farklı bölgelerindeki platformlar da yeni sezon ücretlerini paylaşmaya başladılar. Spor yayıncılığıyla ilgili haberleri paylaşan Mustafa Taha, geçtiğimiz saatlerde İtalya’da Serie A yayın haklarını satın alan DAZN platformunun fiyat değişikliğinden bahsetti. Aylık ücreti neredeyse %200 oranında arttıran DAZN’ın İtalya’da nasıl bir tepkiyle karşılaşacağı merak konusu.

Aylık Abonelik Ücreti 9.99 Euro’dan 29.99 Euro’ya Çıktı


Mustafa Taha, Serie A yayın haklarını 840 milyon Euro’ya satın alan DAZN’ın yeni fiyatlarını takipçileriyle paylaştı. Ücretin 9.99 Euro’dan 29.99 Euro’ya çıktığını belirten Taha, 1 senelik taahhüt durumunda fiyatın 19.99 Euro’ya düştüğünü dile getirdi. Mustafa Taha’nın konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

İtalya'da Serie A yayın haklarını alan DAZN, 9.99 € olan aylık abonelik ücretini 1 Temmuz'dan itibaren 29.99 €'ya çıkarttı. 12 veya 14 aylık taahhüt verenler için ise aylık 19.99 € kampanyası yapıyor DAZN...






Türkiye’de Yayıncıların Fiyatları Belli, İçerikleri Belli Değil


İtalya, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere birçok ülkede yayıncılar gelecek sezon programlarını sporseverlerle paylaştı. Türkiye’de ise platformların hemen hemen hangi ücretle sporseverlerin karşısına çıkacağı belli ama hangi içeriklerin yayınlanacağı tam olarak belli değil.

Şampiyonlar Ligi, Ligue 1, Serie A, Bundesliga, Avrupa Ligi, UEFA Konferans Lig, Basketbol Süper Ligi ve daha nicelerinin yayın hakları boşta. Sporseverler şu an bir platforma üye olursa hangi karşılaşmaları izleyeceğini bilmeden ödeme yapacak.

Karmaşık bir durumda olan Türkiye piyasasının aksine İtalya’da Haziran ayının başıyla birlikte hemen hemen her şey netleşmiş. İlerleyen günlerde Türkiye’de de birtakım yayın haklarının alıcılarını bulması bekleniyor.

Kaynak: Mustafa Taha