Yayın İhalesi Komisyonu Çalışmalarına Başladı

26.05.2021 - 21:23

Yayın İhalesi Komisyonu Çalışmalarına Başladı

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı’nın ortaklaşa oluşturduğu Yayın İhalesi Komisyonu, çalışmalarına başladı. Komisyon, Türkiye’deki birçok platformdan teklif alacak ve Spor Toto Süper Ligi yayın ihalesini gerçekleştirecek.

2021/22 sezonu sonu itibarıyla beIN Sports’un Spor Toto Süper Lig yayın sözleşmesi sona eriyor. 2021 yılının sonunda önümüzdeki sezon için bir yayın ihalesi yapılması bekleniyor. Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı’nın ortaklaşa oluşturduğu Yayın İhalesi Komisyonu da yeni ihale için çalışmalarına başladı. 

Riva’da Toplantı Gerçekleştirildi


Yeni dönem yayın ihalesi için Riva’da bir toplan gerçekleştiren TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı yöneticileri, durum değerlendirmesi yaptı. TFF’nin konuyla ilgili yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kulüpler Birliği Vakfı ile ortaklaşa oluşturduğu Yayın İhalesi Komisyonu çalışmalarına başladı. 

TFF’nin Riva’daki idari merkezinde gerçekleşen toplantıya TFF adına Başkan Nihat Özdemir, 1'inci Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekilleri Mehmet Baykan ve Erhan Kamışlı ile Genel Sekreter Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği’ni temsilen ise Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ahmet Nur Çebi, Başkan Yardımcıları Ali Koç ve Fatih Saraç ile Medipol Başakşehir FK Başkanı Göksel Gümüşdağ katıldı.

Toplantıda yeni dönem yayın ihalesi ile ilgili durum değerlendirilmesi yapıldı.

Komisyonun Her Platformdan Teklif Alması Bekleniyor


Pandemiyle birlikte beIN Sports ile kulüplerin arasının açıldığı biliniyor. beIN Sports’un indirim taleplerinin sona ermemesi ve daha iyi şartlarda bir ihale yapılabileceğine inanılması Yayın İhalesi Komisyonu’nun oluşturulmasını sağlamıştı. Bu komisyonun da her platformdan teklif alması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Süper Lig yayın ihalesinde Netflix iddiası da komisyonun detaylı araştırma yapacağını bir bakıma doğruluyor. Hem dijital platformlarla hem de TV platformlarıyla görüşecek olan komisyonun tüm teklifleri değerlendirmesi ve ihaleye bu önbilgiyle girmesi bekleniyor. İhalede etkin olması beklenen kurumların ise önümüzdeki günlerde netleşeceği tahmin ediliyor.