Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu TRT Spor 2’de

10.04.2021 - 12:19

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu TRT Spor 2’de

11 Nisan’da başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, TRT Spor 2 ekranlarından naklen yayınlanacak. Her gün özel yayınlarla yarışın heyecanını TRT Spor 2 ekranlarında yaşayabilirsiniz.

Covid-19 sebebiyle geçtiğimiz yıl gerçekleştirilemeyen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bu yıl 11 Nisan’da başlayacak. Tam 1 hafta sürecek olan turun yayınlanacağı ekran ise TRT Spor 2 oldu. Her gün özel yayınlarla TRT Spor 2 ekranlarından bu heyecana ortak olabilirsiniz.

Yarış 1209 km

Dünyaca ünlü bisikletçiler, bu yıl İç Anadolu, Akdeniz ile Ege bölgelerinde, Nevşehir, Konya, Antalya, Muğla, Aydın'ın tarihi ve turistik güzelliklerini yansıtan ilçelerinde toplam 1209.8 kilometre pedal çevirecek.

Türkiye tanıtımı için oldukça önemli görülen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, bu yıl Nevşehir’de başlayacak. Kapadokya'nın peribacaları ve doğal kaya oluşumlarıyla kaplı turistik merkezleri, 11 Nisan'da Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 1'inci  etabına ev sahipliği yapacak. Dünyaca ünlü bisikletçiler ikinci gün Konya'da pedal çevirdikten sonra Akdeniz ve Ege sahillerine inecek. Beyşehir'den başlayacak 3'üncü etap, Alanya'da sona erecek. Turun etapları ise şu şekilde sıralanıyor:

1'inci etap: Nevşehir-Kapadokya (167,3 kilometre)

2'nci etap: Konya-Konya (144,9 kilometre)

3'üncü etap: Beyşehir-Alanya (212,6 kilometre)

4'üncü etap: Alanya-Kemer (184,4 kilometre)

5'inci etap: Kemer-Elmalı (Göğübeli) (160,3 kilometre)

6'ncı etap: Fethiye-Marmaris (129,1 kilometre)

7'nci etap: Marmaris-Turgutreis (180 kilometre)

8'inci etap: Bodrum-Kuşadası (160,3 kilometre)

55 Yılın En Kuvvetli Organizasyonu

Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, 55 yılın en kuvvetli organizasyonuna imza atılacağını belirtti.

Bu yıl gelen takımlar ve katılım itibariyle 55 yılın en kuvvetli organizasyonuna şahit olacağız. Her yıl turnuvaya farklı rotaları dahil ederek hem bisiklet turumuza derinlik katıyor, hem daha fazla insanın bu organizasyona erişimini artırıyor, hem de ülkemizin cennet köşelerini dünya kamuoyunun ilgisine sunuyoruz. Etaplarımız; UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve atlar diyarı olarak adlandırılan Nevşehir, Dünya’nın en uzun bölünmüş bisiklet yoluna sahip olan ve bu yıl İslami Dayanışma Oyunları’nın da gerçekleşeceği ilimiz Konya, dünyanın en güzel günbatımının gerçekleştiği Beyşehir, turizm cennetlerimiz Antalya, Alanya, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Kuşadası’nda gerçekleşecek.