Norveç-Türkiye Dünya Kupası Eleme Maçı TRT 1’de

25.03.2021 - 12:11

Norveç-Türkiye Dünya Kupası Eleme Maçı TRT 1’de

Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 2’nci maçında Türkiye, Norveç deplasmanına çıkıyor. Seyahat kısıtlamaları sebebiyle Malaga’da oynanacak Norveç-Türkiye karşılaşmasını, 27 Mart Cumartesi günü 20.00’den itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

Dünya Kupası Eleme heyecanı Çarşamba günü oynanan maçlarla başladı. Nisan ayının başına kadar her takımın 3 maç yapacağı elemelerde Türkiye’nin ikinci maçtaki rakibi Norveç. Seyahat kısıtlamaları sebebiyle İspanya’nın Malaga kentinde oynanacak olan Norveç-Türkiye mücadelesini, Cumartesi günü 20.00’den itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

Norveç İyi Bir Jenerasyon Yakaladı

Son yıllarda büyük turnuvalarda boy gösteremeyen Norveç, aslında son dönemin en yetenekli jenerasyonunu yakaladı. Dortmund’un yıldız oyuncusu Haaland, Arsenal’da forma giyen Odegaard, Türkiye Süper Ligi gol kralı unvanı bulunan Sörloth, Milan’a transfer yapan Hauge ve daha birçok önemli isim bu dönemde Norveç forması giyiyor. Bu jenerasyonla EURO 2020’ye katılamayan Norveç, hedefi 2022 Dünya Kupası olarak belirledi.

İlk maçta zayıf rakibi Cebelitarık’ı farklı geçen Norveç, ikinci maçta da Türkiye’yi mağlup ederek gruptaki iddiasını ortaya koymak istiyor.

Harika Maç Türkiye’nin

Çarşamba günü Türkiye’nin rakibi Hollanda’ydı. Maç öncesi birçok kişiye göre favori Hollanda olarak görülse de iyi bir oyunla Türkiye Hollanda’yı 4-2 geçmeyi başardı. Karşılaşmada 3 gol atan Burak Yılmaz, 2000’li yıllarda Hollanda’ya en çok gol atan futbolcu unvanını da Cristiano Ronaldo’dan aldı.

Hollanda galibiyeti ile bir anda grubun favorisi konumuna geçen Türkiye, Norveç karşısında da galip gelerek 2’nci haftadan liderlik için önemli bir adım atmak istiyor.

14 Yıl Sonra İlk Randevu

Norveç ile Türkiye’nin son randevusu 2007 yılındaydı. EURO 2008 elemelerinde aynı grupta yer alan iki ekibin Türkiye’de oynadığı mücadele 2-2 sona erirken, Norveç’teki karşılaşmayı Türkiye 2-1 kazanmayı başarmıştı.

Grubun ikinci haftada kaderini çizecek Norveç-Türkiye karşılaşmasını, Cumartesi günü 20.00’den itibaren TRT 1 ekranlarından naklen ve şifresiz olarak izleyebilirsiniz.