Antalya’daki Uluslararası Futbol Turnuvası 30 Ülkede Canlı Yayınlanacak

23.03.2021 - 19:21

Antalya’daki Uluslararası Futbol Turnuvası 30 Ülkede Canlı Yayınlanacak

24-29 Mart tarihleri arasında TFF ve UEFA’dan alınan özel izinle Antalya’da uluslararası bir futbol turnuvası düzenlenecek. Kuzey Makedonya, Kazakistan, Ukrayna, Bulgaristan, Özbekistan ve Slovakya'nın 21 yaş altı milli takımlarının katılacağı turnuvanın Türkiye’de şu an için herhangi bir yayıncısı bulunmuyor.

Antalya, 24-29 Mart tarihleri arasında uluslararası bir futbol turnuvasına ev sahipliği yapacak. TFF ve UEFA’dan alınan özel izinle düzenlenecek turnuvada Kuzey Makedonya, Kazakistan, Ukrayna, Bulgaristan, Özbekistan ve Slovakya'nın 21 yaş altı milli takımları boy gösterecek. Bu turnuvanın Türkiye’de şu an için bir yayıncısı bulunmuyor. Öte yandan turnuvada boy gösterecek olan ekiplerin futbol federasyonlarının Youtube hesaplarından turnuvanın yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan Açıklamalarda Bulundu

Spor Turizmi Birliği Derneği Başkanı Recep Şamil Yaşacan yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve UEFA'dan alınan izinle Antalya Cup futbol turnuvasını 24-29 Mart tarihlerinde Belek Turizm Merkezi'nde organize edeceklerini söyledi.

Yaşacan, turnuvaya Kuzey Makedonya, Kazakistan, Ukrayna, Bulgaristan, Özbekistan ve Slovakya'nın 21 yaş altı milli takımlarının katılacağını kaydetti ve bu turnuvanın Türkiye’ye katkısının büyük olacağını vurguladı. Önceki yıllarda 4 takımla başlayan turnuvaya, bu yıl 6 takımla devam edileceğini belirten Yaşacan, şöyle devam etti:

Kültür ve Turizm Bakanlığının 'Güvenilir Turizm Sertifikası' sayesinde, takımlar ülkemize güvendiler ve turnuvaya katılıyorlar. Turnuvaya katılacak oyuncular, önümüzdeki yıllarda ülkelerinin A takımını oluşturacaklar. Turnuva en az 30 ülkede televizyondan canlı yayınlanacak. Ülkemizin tanıtımı için büyük bir şans olacak.

Covid-19 sebebiyle sıkı tedbirler aldıklarını da belirten Yaşacan, takımların Antalya’da tam 12 gün kalacağını dile getirdi.

Türkiye’de Şu An İçin Resmi Yayıncı Yok

Son dönemde birçok organizasyona ev sahipliği yapan Antalya’da, bu sefer de uluslararası bir futbol turnuvası düzenlenecek. Öte yandan bu turnuvaya şu an için Türkiye’deki spor kanalları ilgi göstermiş değil.

24-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek Antalya Cup 2021’in Türkiye’de henüz resmi bir yayıncısı bulunmuyor. Ülkelerin futbol federasyonlarının Youtube kanallarından naklen yayınlanması beklenen müsabakaları, futbolseverler bu kanallardan takip edebilir.