A Spor Saffet Akbaş’ın Sözleriyle İlgili Açıklama Yaptı

15.01.2021 - 18:03

A Spor Saffet Akbaş’ın Sözleriyle İlgili Açıklama Yaptı

A Spor’un başarılı yorumcularından Saffet Akbaş, Skorbord programında beIN Sports’un küfürlü tezahürat kullanımı ve 3 Temmuz sürecinden bu yana yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklamaların ardından tepki çeken Akbaş’ın açıklamalarının montajlandığını belirten A Spor, bu ayrıştırıcı kampanyayı yapanlar için yargı sürecini başlattıklarını kamuoyuyla paylaştı.

Pazartesi günü oynanan BB Erzurumspor-Fenerbahçe mücadelesi esnasında A Spor ekranlarında yorumlarını paylaşan Saffet Akbaş, beIN Sports’un Fenerbahçe’ye küfür edilen tezahüratları kullanmasına ve 3 Temmuz sürecine değindi. 3 Temmuz’dan bu yana siyasetçilerin, bakanların ve basının Fenerbahçe’nin üstüne geldiğini belirten Akbaş, Fenerbahçe camiasının ses vermesi gerektiğini ifade etti. Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na da seslenen Akbaş, bu konunun bakanı ilgilendirdiğini dile getirdi.

Akbaş ayrıca sadece beIN Sports’un değil, birkaç yıl önce bir reklam filminde de Fenerbahçe’ye hakaret edilen ifadeler kullanıldığını belirtti. Fenerbahçe camiasının korkmaması ve bu tür söylemlere karşı çıkması gerektiğini savunan Akbaş, beIN Sports tarafından yapılan açıklamanın 19.05’te paylaşılmasının da tesadüf olmadığını ileri sürdü. 

Saffet Akbaş’ın yaptığı açıklamalar sonrasında sosyal medyada birçok video paylaşıldı ve Akbaş özellikle 3 Temmuz süreciyle ilgili yaptığı açıklamalar sebebiyle belli bir kesimin tepkisini çekti. A Spor da tepkilerin ardından konuyla ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

Ayrıştırıcı Kampanya Yapanlar İçin Yargı Sürecini Başlatıyoruz

Saffet Akbaş’ın yaptığı açıklamaların montajlanarak paylaşıldığını belirten A Spor, bu tip paylaşımlar yapanlar için yargı sürecini başlatacağını belirtti. A Spor tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi:

A Spor her görüşe, vatanın her rengine ayrım gözetmeksizin sevgiyle, saygıyla sahip çıkmayı ilke edinmiştir. Gazetecilerin, yorumcuların fikirlerini saygı çerçevesinde özgürce ifade edebildikleri önemli yayın kuruluşudur. Spor adamı Saffet Akbaş'ın 11/01/2021 tarihinde Skorbord programında yaptığı değerlendirmeleri belirli çevreler montajlayarak kanalımızın marka değerine saldırdılar. Bu kirli ve ayrıştırıcı kampanyayı yapanlar için yargı sürecini başlatıyoruz. Kamuoyunun bilgisine arz ederiz. Saygılarımızla.

.