Türkiye-Yunanistan Futsal Avrupa Şampiyonası Eleme Maçı Şifresiz A Spor’da

01.11.2020 - 12:53

Türkiye-Yunanistan Futsal Avrupa Şampiyonası Eleme Maçı Şifresiz A Spor’da

2022 yılında düzenlenecek olan Futsal Avrupa Şampiyonası’nın ikinci eleme turunda Türkiye’nin rakibi Yunanistan oldu. Türkiye-Yunanistan mücadelesi, 6 Kasım Cuma günü 18.00’den itibaren A Spor ekranlarında naklen yayınlanacak.

Futsalda Avrupa’nın en büyük organizasyonu EURO 2022 öncesinde elit tura katılım play offları oynanıyor. 9 Ocak-6 Şubat 2022 tarihleri arasında Hollanda’da düzenlenecek olan EURO 2022 elemelerinde Türkiye, Yunanistan ile eşleşti. 6 Kasım’da Kocaeli’nde oynanacak ilk maçın adresi ise A Spor oldu. Cuma günü 18.00’den itibaren A Spor ekranlarında Türkiye-Yunanistan Futsal mücadelesini izleyebilirsiniz.

İlk Eleme Turunu Üçüncü Sırada Tamamladık

EURO 2022’ye katılmak için mücadele eden Türkiye, ilk eleme turunda Macaristan, Litvanya ve Kuzey İrlanda’nın yer aldığı gruptaydı. Litvanya’ya 3-2, Macaristan’a ise 3-0 mağlup olan Türkiye, son maçında Kuzey İrlanda’yı mağlup ederek, elit tura katılmak için play off oynamaya hak kazandı.

Son maçta alınan galibiyet sayesinde en iyi üçüncüler arasında ilk 5’te yer almayı başaran Türkiye, Yunanistan’ı geçerek adını son eleme turu gruplarına yazdırmak istiyor.

Yunanistan Zorlu Grupta İkinci Oldu

Grup kuraları çekildiğinde Polonya ve İsveç’in ilk iki sırada olması beklenen ilk eleme grubunda Yunanistan, İsveç’i geride bırakarak büyük bir sürprize imza attı. Grubunu ikinci sırada bitiren Yunanistan, grupta sadece Polonya’ya mağlup oldu. Malta ile berabere kalan Yunanistan, İsveç’i ise 4-3 ile geçmeyi başardı.

Grubunu ikinci sırada bitiren Yunanistan, Türkiye eşleşmesinden galip ayrılarak elit gruba adını yazdırmayı planlıyor.

Rövanş 10 Kasım’da Atina’da

6 Kasım’da Kocaeli’nde karşılaşacak olan Türkiye ile Yunanistan’ın bu karşılaşması 18.00’den itibaren A Spor ekranlarında olacak. Bu mücadelenin rövanşı ise 4 gün sonra Atina’da oynanacak. 10 Kasım Salı günü 19.00’da başlayacak olan Yunanistan-Türkiye mücadelesinin de A Spor ekranlarından yayınlanacağı tahmin ediliyor.

Eşleşmeyi geçen takımlar 8’erli gruplara ayrılacak ve gruplarını lider bitiren 8 takım ile en iyi 6 ikinci Hollanda’da 2022 yılında düzenlenecek Futsal Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecek.