İngiltere-Türkiye U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Mücadelesi A Spor’da

11.10.2020 - 13:25

İngiltere-Türkiye U21 Avrupa Şampiyonası Eleme Mücadelesi A Spor’da

U21 Avrupa Şampiyonası eleme maçında İngiltere’nin konuğu Türkiye. İngiltere-Türkiye U21 Avrupa Şampiyonası eleme karşılaşmasını, 13 Ekim Salı günü 21.30’dan itibaren A Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Euro U21 öncesinde takımlar eleme maçlarında boy gösteriyor. 3’üncü grupta mücadele eden Türkiye, gruptaki iddiasını devam ettirmek için İngiltere deplasmanına çıkıyor. Son birkaç yıldır olduğu gibi U21 milli takımımızın bu mücadelesi, yine A Spor ekranlarından naklen yayınlanıyor. Salı günü 21.30’dan itibaren İngiltere U21-Türkiye U21 mücadelesini şifresiz olarak A Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

Andorra Karşısında Ciddiyetten Uzak Bir Oyun

İngiltere U21 takımı geçtiğimiz Çarşamba günü grubun görece zayıf ekiplerinden Andorra’ya konuk oldu. Maçın başından sonuna kadar topa hükmeden İngiltere, son noktalarda ciddiyetten uzak bir tavır takındı. Buna rağmen mücadelenin 90’ıncı dakikasına 3-2 önde giren İngiltere, son dakikada yediği golle sahadan 1 puanla ayrıldı.

İngiltere, Andorra karşısında aldığı bir puanla puanını 22’ye yükseltti. Oynadığı 7 maç sonunda sadece 1 maçta puan kaybeden İngiltere, Türkiye mücadelesini kazanması durumunda U21 Avrupa Şampiyonası’na katılmayı garantileyecek.

Türkiye İçin Son Umut Maçı

Turnuvanın başında kaybettiği puanlar yüzünden oldukça geri düşen Türkiye, yaklaşık 1 ay önce Andorra’yı mağlup ederek ufak da olsa şansını arttırmayı başarmıştı. İngiltere deplasmanından alınabilecek bir 3 puan, bir ay sonraki Avusturya mücadelesini final niteliğine taşıyacak.

Tüm bu ihtimallerle birlikte Türkiye U21 takımında geçtiğimiz hafta oynanan Galatasaray hazırlık maçında yaşanan olaylar gündemi meşgul ediyor. Marcao’nun Halil Dervişoğlu’na tokat attığı iddia ediliyor. Son derece kritik İngiltere maçı öncesinde gündeme gelen bu olaylar, birçok futbolseveri endişelendiriyor.

Grubun İlk Maçında Nketiah’ı Durduramadık

Grubun ilk maçında İngiltere karşısında son derece iyi bir oyun ortaya koyan milli takım, 70’inci dakikaya 2-1 önde girmişti. Birçok pozisyondan yararlanamayan Türkiye, 74 ve 75’inci dakikalarda üst üste goller yemiş ve sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrılmıştı. Mücadelede Nketiah ise attığı 2 golle yıldızlaşmıştı.

İngiltere-Türkiye U21 Avrupa Şampiyonası eleme mücadelesini Salı günü 21.30’dan itibaren A Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.