Glasgow Rangers-Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Play-Off Maçı Spor Smart’ta

25.09.2020 - 00:26

Glasgow Rangers-Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Play-Off Maçı Spor Smart’ta

UEFA Avrupa Ligi play off turunda temsilcimiz Galatasaray, İskoçya ekibi Glasgow Rangers ile karşılaşıyor. Glasgow Rangers-Galatasaray mücadelesini 1 Ekim Perşembe günü Spor Smart ekranlarından izleyebilirsiniz.

Avrupa’daki temsilcilerimizin eleme maçlarını ekranlara getireceğini duyuran D-Smart, Galatasaray’ın son eleme mücadelesini de futbolseverlerle buluşturan platform oldu. Daha önceki turlarda Neftçi Bakü ve Hajduk Split ile karşılaşan Galatasaray, Spor Smart ekranlarında turlamıştı. Play off turundaki rakip ise İskoçya temsilcisi Rangers. İskoçya’da oynanacak olan Glasgow Rangers-Galatasaray mücadelesini, Perşembe günü Spor Smart ekranlarından izleyebilirsiniz.

Glasgow Rangers Hollanda’da Zorlanmadı

Steven Gerrard yönetiminde geçtiğimiz sezondan bu yana iyi bir futbol oynayan Glasgow Rangers, play off turu öncesinde Hollanda temsilcisi Willem II ile karşılaştı. İyi bir oyunla rakibini geçen Rangers, mücadeleyi 4-0 kazandı ve adını play off turuna yazdırdı.

Glasgow Rangers-Galatasaray mücadelesi, Rangers forması giyen Ianis Hagi için ayrı bir öneme sahip. Gheorghe Hagi’nin oğlu olan Ianis, babası Galatasaray forması giyerken dünyaya gelmişti. Babasının efsane olduğu takıma karşı oynayacak olan Ianis’in göstereceği performans fazlasıyla merak ediliyor. 

Bu sezon savunma performansıyla dikkat çeken Glasgow Rangers’ta Tavernier, Kent, Morelos, Hagi, Barisic gibi isimler, performanslarıyla göz dolduruyorlar. 

Galatasaray İkinci Yarıda Gelen Gollerle Rakibini Geçti

2020/21 sezonunun şu zamana kadarki bölümünde oynadığı oyunla takdir toplayan Galatasaray, play off turu öncesinde Hajduk Split ile karşılaştı. İlk yarı tutuk bir oyun ortaya koyan Galatasaray, ikinci yarıda biraz kıpırdayınca skora gitmeyi başardı. Galatasaray, rakibini Belhanda ve Babel’in golleriyle 2-0 geçti ve play off turunda Rangers’ın rakibi oldu.

Hafta sonu Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Galatasaray, hem derbiden hem de Glasgow Rangers deplasmanından galibiyet çıkarmayı planlıyor.

İki Ekip 20 Yıl Önce Şampiyonlar Ligi’nde Karşılaştı

Glasgow Rangers ve Galatasaray, 20 yıl önce Şampiyonlar Ligi grup aşamasında karşı karşıya gelmişti. İskoçya’daki mücadele 0-0 biterken, İstanbul’daki mücadelede Galatasaray rakibini 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı.

Aradan geçen 20 yılda Glasgow Rangers, borçları sebebiyle küme düşürüldü ve en alttan tekrar Avrupa arenasında boy göstermeye başladı. Galatasaray ise Avrupa’da eski görkemli dönemlerini arıyor. İki köklü kulübün Avrupa Ligi’ne katılmak için kozlarını paylaşacağı bu mücadele, Perşembe günü Spor Smart ekranlarında olacak.