Sky Sports'un 3 Yorumcusunu Kovması Üzerine Siyahi Yorumculara Irkçı Tepki

28.08.2020 - 18:20

Sky Sports'un 3 Yorumcusunu Kovması Üzerine Siyahi Yorumculara Irkçı Tepki

İngiltere’de Premier Lig’in resmi yayıncısı olan Sky Sports, Soccer Saturday programının yorumcuları Matt Le Tissier, Phil Thompson ve Charlie Nicholas’ın görevine son verdi. 3 yorumcunun kovulmasının ardından ırkçı yorumlara maruz kaldığını açıklayan Arsenal efsanesi Ian Wright, yorumcuların ayrılmasının ırkla nasıl bir ilgisi olduğunu anlamadığını belirtti.

Sky Sports, Soccer Saturday programında değişikliğe gittiğini, üç yorumcu Matt Le Tissier, Phil Thompson ve Charlie Nicholas’ın artık Sky Sports’ta olmayacağını açıkladı. Personel sayısını azaltmaya çalışan Sky Sports’un bu kararının ardından, Arsenal efsanesi Ian Wright Twitter’da bir video paylaştı. Bu değişiklikten siyahileri sorumlu tutan birçok kişi olduğunu belirten Wright, Sky Sports’un bu kararının siyahilerle ilgili olmadığını belirtti.

Irkçılık Bugün Tavan Yaptı

Sky Sports’un kararının ardından siyahi yorumcuların suçlandığını ve birçok kişinin ırkçı tutum içinde olduğunu belirten Wright, arabasını kenara çekmek zorunda kaldığını ve ırkçılığın bugün tavan yaptığını dile getirdi.

Ian Wrigh açıklamasında Sol Campbell, Micah Richards, Alex Scott, Clinton Morrison gibi siyahi yorumcularla, Sky Sports’un aldığı karar arasında bir bağlantı olmadığını da anlatmaya çalıştı. 

Wright açıklamalarının bir bölümünde Sky’ın kovduğu yorumcuların da işini iyi yaptığını dile getirdi. 

Matt Le Tissier, Phil Thompson, Charlie Nicholas yıllarca inanılmaz bir performans sergiledi. Harika gösteri oldu ama bu herkesin başına geliyor. Bu, sadece Sky’ın şovu geliştirme kararı. Onlar ayrıldığı için üzgün olabilirsiniz ama neden ırk odaklı bakmak zorundasınız? Bunun siyahilerle ne ilgisi var?

Matt Le Tissier Wright’a Destek Oldu

Sky Sports’un işten çıkardığı yorumculardan Matt Le Tissier, Ian Wright’a destek verenlerden biriydi. Tamamen Wright’a katıldığını belirten Southampton efsanesi, ırkçılığın bu işin dışında bırakılması gerektiğini savundu.

Ian Wright Geçmişte de Irkçılığa Maruz Kalmıştı

21’inci yüzyılda halen ırksal tartışmaların olması tuhaf görünse de dünyanın acıtıcı gerçeklerinden biri ırkçılık. Arsenal efsanesi Ian Wright da ırkçılığı sık sık gündeme taşıyan ve ırkçılığa maruz kalan isimlerin başında geliyor.

Yaz aylarının başında Instagram’dan kendisine yöneltilen ırkçı ifadeleri paylaşan Wright, çocukların bile bu ifadeleri kullanıyor olmasının kendisini çok üzdüğünü belirtmişti.