Lyon-Bayern Münih İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

19.08.2020 - 10:40

Lyon-Bayern Münih İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

Şampiyonlar Ligi Yarı final mücadelesi Lizbon’da Jose Alvalade Stadyumu’nda Lyon ve Bayern Münih takımları arasında oynanıyor. 90 dakikada eşitlik bozulmadığı takdirde uzatmalar ve penaltı atışları bizleri bekliyor. 

Lyon Kadrosuna Uygun En İyi Planı Uyguluyor

3-5-2 ile oynayan Rudy Garcia’nın ekibi, iyi bir kontratak takımı. Juventus ve Manchester City karşısında topun gerisinde kaldılar, gol şanslarını beklediler ve az buldukları şansları iyi değerlendirdiler. Cornet, Depay ve Ekambi üçlüsüne kenardan gelen Dembele de katkı verince, her takıma gol atabilecek oyun yapısını ortaya koydular. Bayern karşısında da savunmayı az adamla yakaladıkları birçok pozisyona girebilirler. 

Lyon: Anthony Lopes, J. Denayer, Marcelo, Fernando Marçal; Cornet, H. Aouar, Caqueret, Bruno Guimaraes, L. Dubois; Depay ve Ekambi

Bayern’in Kupa Yürüyüşü Sürüyor

Öte yandan Bayern Münih, Barcelona kapışmasında neden kupanın tek favorisi olduğunu gösterdi. Katalanlar karşısında ilk yarıda çıktıkları tempo, her takımın kolay ulaşabileceği bir seviye değil. Barcelona ilk 20 dakikada bu tempoya ayak uydurmaya çalışsa da, devrenin son 20 dakikasında teslim olmuştu. Bayern takım halinde hareket ediyor ve asla isimlere bağlı değil. Pandemi döneminde ligde bu takımı keyifle izledim. Orta alanda Kimmich ve Goretzka’nın oyun kurma, asist ve golcü özellikleri her maçta etkili oldu. Pavard’ın sağ bekte yokluğunda, Kimmich’i Play Off döneminde mecburen sağ bekte izliyoruz. Buna rağmen asistlerine devam ediyor. Pavard iyileşti ve kadroda olma ihtimali var. 

Bayern Münih: M. Neuer, Kimmich, J. Boateng, Alaba, A. Davies; Thiago, Leon Goretzka; Gnabry,  Müller, Perisic; Lewandowski

İspanyol hakem Lahoz’un yöneteceği mücadelede, iki tarafın hızına ve maçın temposuna en uygun hakem seçimi yapıldığını söyleyebiliriz. Lahoz avantaj kuralını en iyi uygulayan hakemlerden birtanesi. Soluksuz geçecek bir 90 dakika bizleri bekliyor. İlk devreden 2 gol riski alınabilir. İlk yarı 1.5 üstü 1.85 orandan denenebilir. 

Yazan: Aylin Bermant