Fransa Ligue 1 Ne Zaman Başlayacak? Yeni Sezon Hangi Kanalda Yayınlanacak?

14.08.2020 - 14:44

Fransa Ligue 1 Ne Zaman Başlayacak? Yeni Sezon Hangi Kanalda Yayınlanacak?

2019/20 sezonunu tescil eden Fransa’da yeni sezon, 21 Ağustos Cuma günü oynanacak olan Marsilya-St Etienne mücadelesiyle başlayacak. Fransa Ligue 1’in yeni sezondaki yayıncısı ise, geçtiğimiz yıllardaki gibi beIN Sports.

Avrupa’nın önde gelen futbol liglerinden Fransa Ligue 1’in başlamasına sayılı günler kaldı. 2019/20 sezonunun tescil edilmesi sonrasında yeni sezonu erken başlatacak olan Fransa’da, ligin başlangıç tarihi 21 Ağustos olarak belirlendi. Açılış maçı ise Marsilya ile St Etienne arasında oynanacak. Bu ve sezondaki diğer tüm maçları beIN Sports ve beIN Connect üzerinden izleyebileceksiniz.

Açılış Maçı 20.00’den İtibaren beIN Sports’ta

Fransa Ligue 1’in resmi yayıncısı olan beIN Sports, Marsilya-St Etienne mücadelesiyle yeni sezon maçlarına start verecek. Yeni sezon öncesinde oynadığı hazırlık maçlarında iyi bir görüntü ortaya koymayan iki ekibin bu karşılaşmasını, 21 Ağustos Cuma günü 20.00’den itibaren beIN Sports ekranlarından izleyebileceksiniz.

Lejyonerlerimiz Cumartesi Günü Sahada

Fransa Ligue 1’de Türkiye’deki futbolseverlerin ilgi ile takip edeceği ekiplerin başında Lille geliyor. İki sezon önce Zeki Çelik transferiyle dikkat çeken Lille, geçtiğimiz sezon Yusuf Yazıcı’yı renklerine bağlamıştı. Bu sezon ise Burak Yılmaz Lille forması giyecek. Üç Türk oyuncunun forma giyeceği Lille, ilk hafta Rennes’i konuk ediyor.

Lille-Rennes mücadelesi de beIN Sports’un yayın akışında yer alacak. 22 Ağustos Cumartesi günü 22.00’den itibaren, bu mücadeleyi beIN Sports’tan izleyebileceksiniz.

Haftanın diğer öne çıkan mücadeleleri ise Monaco-Reims, Bordeaux-Nantes ve Nice-Lens şeklinde. Montpellier-Lyon ve PSG-Metz maçlarının ise, Şampiyonlar Ligi sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor.

Maçların Seyircili Oynanması Bekleniyor

Sezon öncesinde Fransa’da Fransa Kupası ve Fransa Lig Kupası maçları oynanmıştı. Bu maçlara sınırlı sayıda seyircinin gelmesine izin veren Fransa Hükümeti, benzer bir kararı Fransa Ligue 1 için aldı. Temmuz ayında oynanan tüm maçlarda seyircilerin statlardaki yerini alma durumu, Ligue 1 için de geçerli olacak. Bu da, majör liglerde yaklaşık 6 ay sonra ilk kez seyircili maçlar oynanması anlamına gelecek. 

Geçtiğimiz sezonların aksine daha rekabetçi olması beklenen Fransa Ligue 1 maçlarını sezon boyunca, beIN Sports ve beIN Connect üzerinden takip edebilirsiniz.