Premier Lig’de Şifresiz Maç Yayınları Önümüzdeki Sezon Devam Edecek

28.07.2020 - 11:17

Premier Lig’de Şifresiz Maç Yayınları Önümüzdeki Sezon Devam Edecek

Telegraph’ın haberine göre Premier Lig’de şifresiz maç yayınları önümüzdeki sezon devam edecek. Bu sezon karantina döneminden sonra yayınlanan şifresiz maçların izlenme oranları, bu kararın alınmasında önemli bir rol oynadı.

Premier Lig 2019/20 sezonu, geçtiğimiz Pazar günü oynanan maçlarla sona erdi. Liverpool’un şampiyon olarak tamamladığı sezonda Bournemouth, Watford ve Norwich küme düşen ekipler oldular. Covid-19 sebebiyle Temmuz sonunda bitirilmek zorunda kalan Premier Lig’de birçok mücadele şifresiz olarak ekranlara geldi. Resmi yayıncı kuruluşlarından Sky Sports toplam 24 mücadeleyi şifresiz bir şekilde yayınlarken, karantina dönemi sonrasında Amazon ve BBC’de de şifresiz maçlar futbolseverlerle buluştu. Bu maçlara futbolseverlerin beklenenden fazla ilgi göstermesi, önümüzdeki sezonda da şifresiz maç yayınlarının devam etmesi yönünde adım atılmasını sağladı. 

Sky Sports’un Şifresiz Yayınladığı Maçlarda Ortalama İzleyici 1.9 Milyon Oldu

Premier Lig’den 24 mücadeleyi şifresiz olarak yayınlayan Sky Sports, bu mücadelelerden olumlu geri dönüşler aldı. Sky Sports’un yayınladığı şifresiz maçlarda ortalama izleyici sayısı 1.4 milyondan 1.9 milyona çıktı. Bu da ortalama izleyicinin %36 oranında artması anlamına geldi.

BBC’deki 4 Premier Lig Maçı Ortalama 2.7 Milyon İzlendi

Karantina dönemi sonrasında Premier Lig maçları BBC’de şifresiz olarak yayınlandı. Toplam 4 maçın ekranlara geldiği BBC’de bu esnada bir rekor da kırıldı. Southampton ile Manchester City arasında oynana mücadelesi, 5.7 milyon kişiyle en çok izlenen maç rekorunu kırmış oldu. Bunun yanında ekranlara gelen 4 maçın ortalama 2.7 milyon kişi tarafından izlendiği açıklandı. Haberin detayları için buraya tıklayınız.

Detaylar Önümüzdeki Günlerde Paylaşılacak

Şifresiz maçlardan hem lig yönetimi hem de yayıncı kuruluş Sky Sports’un memnun kalması, önümüzdeki sezonda da bazı maçların şifresiz olarak yayınlanma ihtimalini beraberinde getirdi. Bununla birlikte Premier Lig’den hangi maçların şifresiz yayınlanacağı ve kaç maçın bu şekilde ekranlara geleceği henüz netlik kazanmadı. Detayların önümüzdeki günlerde paylaşılması bekleniyor.

Önümüzdeki sezon şifresiz maç yayınlarının açık kanaldan, yani BBC’den de yayınlanma ihtimali bulunuyor. Sky, Amazon, BT Sport ve BBC dörtgeninde önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin yaşanacağı tahmin ediliyor.