Şifresiz Yayınlanan Southampton-Manchester City Maçında İzlenme Rekoru Kırıldı

07.07.2020 - 11:36

Şifresiz Yayınlanan Southampton-Manchester City Maçında İzlenme Rekoru Kırıldı

BBC’de şifresiz yayınlanan üçüncü maç, geçtiğimiz Pazar günü Southampton-Manchester City mücadelesi oldu. Şifresiz olarak futbolseverlerle buluşan bu mücadeleyi tam 5.7 milyon izleyici takip etti. Bu sayı, Southampton-Manchester City mücadelesinin Premier Lig tarihinin TV’de en çok izlenen futbol maçı olmasını sağladı.

Geri dönüş sonrasında Premier Lig’de 4 mücadeleyi ekranlara taşıyacağını açıklayan BBC, bu mücadelelerin üçüncüsünü geçtiğimiz Pazar günü futbolseverlerle buluşturdu. Southampton’ın Manchster City’i 1-0 geçtiği bu keyifli maçı, BBC ekranlarından tam 5.7 milyon kişi takip etti. Böylece Premier Lig’de TV’de en çok izlenen maçın ismi Southampton-Manchester City oldu.

Günün Maçı (Match of the Day) Hesabı Twitter’da Takipçilere Teşekkür Etti

BBC’nin sevilen futbol programı Match of the Day, Twitter hesabından hafta sonunun izlenme sayılarını paylaştı. Pazar günü BBC ekranlarından yayınlanan Southampton-Manchester City mücadelesinin 5.7 milyon izlenme sayısına ulaştığını paylaşan Match of the Day Twitter hesabı, bunun izlenme rekoru olduğu belirtti ve BBC izleyicilerine teşekkür etti.

Steve Rudge Konuyla İlgili Açıklamalarda Bulundu

BBC’nin futbol yöneticisi Steve Rudge kırılan rekorla ilgili açıklamalarda bulundu. İzleyicilerin ilgisinden memnun olduklarını belirten Rudge, konuşmasına şu şekilde devam etti:

Premier Lig maç yayınlarını izleyicilerimizle buluşturmak hem bizler hem de futbolseverler için harika. Bu oyunu geniş kitlelere sunmaktan büyük mutluluk duyduk.

BBC’de Şifresiz Maç Yayınları Devam Edecek

Sezonun geri kalan bölümünde 4 Premier Lig mücadelesini şifresiz olarak yayınlayacağı açıklanan BBC, bu yayınlara geçtiğimiz haftalarda Bournemouth-Crystal Palace mücadelesiyle başlamıştı. Bu mücadele tam 3.9 milyon kişi tarafından izlenmişti. Daha sonra Norwich-Everton mücadelesini ekranlara getiren BBC, hafta sonu üçüncü maçını ekranlara taşıdı. BBC’nin yayınlayacağı diğer mücadele ise Burnley-Wolves olarak paylaşıldı. 15 Temmuz günü bu mücadeleyi İngiltere’de futbolseverler şifresiz olarak izleyebilecekler.

FA Cup BBC’nin Yayın Akışında

Sezonun son bölümünde şifresiz yayınlarla gündeme gelen BBC, Premier Lig ile birlikte FA Cup mücadelelerini de ekranlara taşıyacak. 19 Temmuz’da oynanacak olan Manchester United-Chelsea yarı finali ile birlikte FA Cup finali BBC’de olacak.