Barcelona-Osasuna İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

16.07.2020 - 11:17

Barcelona-Osasuna İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

İspanya Ligi’nde 37’nci hafta maçları oynanıyor. Real Madrid’in takılmasını bekleyen Barcelona, kendi sahasında ligin rahat ekiplerinden Osasuna’yı konuk ediyor. 

Barcelona Erken Bitirmeli

Barcelona açısından en önemli haber Griezmann’ın sakatlığı oldu. Griezmann sezonun genelinde sönük bir performans sergiledi. Son haftalarda ise Puig’in katılımıyla Barcelona ataklarında önemli bir rol üstleniyordu. Fransız oyuncunun yokluğunda Braithwaite ya da Ansu arasında bir seçim yapılabilir. Danimarkalı forveti bir adım önde gördüğümü söyleyebilirim. Katalan ekibi bir yandan skor bulmaya çalışırken aynı anda oynanacak olan Real Madrid maçını da takip edecektir. Ancak Granada maçında gördük ki Real Madrid 2-0 öne geçse de puan kaybedebilir. Barcelonalı oyuncuların aklının bir köşesinde de bu ihtimal olacaktır. 

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Pique, Lenglet, Alba; Rakitic, Busquets, Puig; Messi; Suarez ve Braithwaite. 

Osasuna Oyundan Keyif Alıyor

Osasuna oyunundan keyif alan bir ekip. La Liga’ya yeni çıkmış bir takım olarak Granada ile beraber harika bir sezon geçirdiler. Pandemi döneminde hiçbir hedefleri yoktu buna rağmen her maçta hırsı ve oynama isteği olan bir takım izledim. 9 haftada 4 galibiyet, 2 beraberlik almaları da ciddiyetlerini zaten gösteriyor. Bu maçta da erken pes eden değil, mağlup duruma düşse bile rakibinin üzerine giden ofansif bir Osasuna izleriz. Ofansif oyuncu Ruben Garcia ile forvette Marc Cardona dışında önemli bir eksikleri yok. Son haftalarda takıma yeni uyum sağlayabilen ve gollerle morallenen forvetleri Enric Gallego önemli kozları olacak. 

Osasuna: Herrera; Nacho Vidal, Aridane, David Garcia, Estupinan; Torres, Oier, Brasanac, Inigo Perez; Enric Gallego ve Jose Arnaiz. 

Barcelona’nın biran önce gol bularak Real Madrid’in maçını düşünmesi gerekecektir. İlk 30 dakikalık bölümde öne geçebilecek bir Barcelona bekliyorum. Osasuna’nın klasik savunmayı öne çıkaran ve mağlubiyeti kabul etmeyen futbolu sayesinde Katalan ekibi 2. ve 3. golleri de bulabilir. İlk yarı 1.5 gol üstü bahsi 1.90 oranıyla değerlendirilebilir. 3-0 ya da 3-1 skorlarına yakınım. 

Yazan: Aylin Bermant