Real Madrid-Alaves İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

10.07.2020 - 10:43

Real Madrid-Alaves İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da 35’inci hafta, liderin maçı ile tamamlanıyor. Şampiyonluğa 4 maçı kalan Real Madrid kendi sahasında 16’ncı sıradaki Alaves’i ağırlıyor. 

Real Madrid “Şampiyon” Nasıl Oynar Göstermeli

Real Madrid, 10 gün içinde 4 maç yaparak şampiyonluğunu ilan edecek. Granada ve Leganes deplasmanları ile iç sahada Villarreal kalan maçları. Arada 4 puan fark olunca illa ki puan kaybı hakları bulunuyor. Bu dört maçtan en az birinde kayıp yaşayabilirler. Alaves karşısında, kaptanları ve golcüleri Ramos ile sağ bek Carvajal cezalı olacak. Nacho’nun da kadroda olması beklenmiyor. Varane ve Hazard iyileşti. Varane’ı ilk 11’de görebiliriz. Sağ bekte, Carvajal ve süper yedek Nacho yokken Zidane’dan bir Lucas Vazquez hamlesi gelebilir. Lucas’ı sağ bekte, üstelik Şampiyonlar Ligi maçlarında oynatan da kendisi olduğu için tereddüt edeceğini düşünmüyorum. Lucas için tek sorun sakatlıktan yeni çıkmış olması ve özellikle 2’nci yarıda maç kondisyonu problemi yaşayabilir. Son haftalarda 1-0 skorları ve tartışmalı penaltılarla kazanan bir Real Madrid izliyoruz. 3 günde bir maç yapılan dönemde takımların iniş ve çıkışları doğal. Real Madrid açısından ise, iniş çıkış yerine düz bir çizgide ilerleme görüyoruz. Şampiyon olacak takım için güzel oyun yerine, doğru oyun tercih sebebidir. Fakat İspanya gibi bir ligde “ben şampiyonum” demek için biraz daha gösterişli bir futbol gerekir. Son haftaların kısır skorlarından sonra Real Madrid, gol yediği ve birden fazla gol attığı bir maç izletebilir diye düşünüyorum. 

Farklı Bir Alaves Sahada Olur

Alaves’te teknik değişim yaşandı. Asier Garitano gönderildi yerine Juan Muniz getirildi. Alaves için Garitano hataydı, Juan Muniz çok daha büyük bir hata olacaktır. Muniz’in La Liga tecrübesi fazla yok. Levante’yi 2’nci ligden La Liga’ya çıkardığı sezonda bir dönem takımı yönetmişti ama 1’inciliğe fazla dayanamadı ve yerini Paco Lopez’e bırakmıştı. Muniz’in en hayırlı işi, Paco Lopez gibi bir teknik adamın İspanya futboluna kazanılmasına ön ayak olmasıdır. Muniz için olumsuz konuşsam da sözlerim uzun vadede. Kalan 4 maçta ise futbol adına olumlu işler yapan ofansif bir Alaves izleyeceğimizi düşünüyorum. Bask ekibinin fikstürü zor. Sırasıyla Getafe ve Betis deplasmanlarına gidecekler. Son hafta Barcelona’yı içeride ağırlayacaklar. Pandemiden sonra bir kez kazandılar ve sadece 3 puan aldılar. Bu maç için bir hedeflerinin olduğunu düşünmüyorum. Tüm hedefleri Getafe ve Betis deplasmanlarından 4 puan çıkarmak olacak. Ancak işleri kolay değil. İyi bir kadroları var. Garitano bu kadronun hakkını hiç veremedi. Muniz’in bu maç için anahtar sözü şu oldu: “Oyundan keyif alan mutlu bir takım istiyorum.” Kalan maçlar için morallenmesi gereken Alaves, ofansif bir takımla Real’e gol atmak için sahada olacaktır. 

İki tarafın da ceza sahasında aktif olacağı bir maç izleriz. İlk devreden pozisyonlar görebiliriz. İlk yarı için 1.5 gol üstü bahsini 2.10 orandan denemeye değer buluyorum. 

Yazan: Aylin Bermant