Serie A Yayıncı Sorunu Çözüldü, Maçlar Yeniden beIN Sports’ta

26.06.2020 - 23:05

Serie A Yayıncı Sorunu Çözüldü, Maçlar Yeniden beIN Sports’ta

Türkiye’de Serie A’nın resmi yayıncısı olan beIN Sports, Juventus-Lecce maçıyla tekrar Serie A yayınlarına başladı. Juventus-Lecce maçını beIN Sports 3 yayın akışına dahil eden beIN Sports’un, ligdeki diğer maçları yayınlayıp yayınlamayacağı ise henüz belli değil.

Geçtiğimiz sezon Serie A yayın haklarını Tivibu’nun elinden kapan beIN Sports, iki yıldır Serie A maçlarını kesintisiz bir şekilde ekranlarına taşıyordu. Dünyanın en keyifli futbol liglerinden biri olan Serie A’da geri dönüş kapsamında yine maçların beIN Sports’ta olacağı düşünülüyordu ancak geçtiğimiz hafta yayın akışını kontrol edenler pek de ummadıkları bir tablo ile karşılaştılar. beIN Sports yayın akışında İtalya Serie A maçlarına yer vermedi. “Serie A hangi kanalda yayınlanacak?”, “Serie A maçları nerede?”, gibi soruların yanıtları verilmeden beIN Sports, ligin en önemli takımlarından Juventus’un Lecce’yi ağırladığı maçı son dakika kararı ile yayın akışına dahil etti.

Neden Serie A Yayın Sorunu Oldu?

Serie A maçlarının beIN Sports yayın akışından neden çıkarıldığı ve sonra tekrar nasıl bu maçların yayın akışına girdiği konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Bununla birlikte birçok farklı ülkeden çeşitli iddialar ortaya atıldı.
Yaygın bir şekilde konuşulan konuların başında beIN Sports’un İtalya Serie A için ödemesi gereken üçüncü taksiti ödememiş olması geliyordu. Tunus’ta yayın yapan Radio Ifm spor servisi tarafından ortaya atılan iddiada beIN Sports’un taksitleri ödemeye sıcak bakmadığı ve bu yüzden en azından şu an için yayınların yapılamayacağı belirtilmişti.

Bir diğer iddia ise, Suudi Arabistan destekli korsan yayın platformu beOutQ’ya Serie A’nın yeterli tepkiyi vermemesi ve süper kupa maçlarını Suudi Arabistan’da oynatma fikrinden vazgeçmemesi üzerine beIN Sports’un Serie A ile bağlarını kopardığı yönünde.

Şampiyonluk Yarışı Nefes Kesecek

Serie A, son yılların en çekişmeli şampiyonluk yarışına ev sahipliği yapıyor. Yıllar sonra şampiyonluğa yaklaşan Lazio ile 2011/12 sezonundan bu yana şampiyonluğu kimselere bırakmayan Juventus arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Inter bu iki ekibi zorlayabilecek mi? Küme düşme yarışı nasıl şekillenecek gibi soruların cevaplarını önümüzdeki haftalarda alacağız.