UEFA Şampiyonlar Ligi Ne Zaman Başlayacak? Yeni Format Nasıl?

23.06.2020 - 12:12

UEFA Şampiyonlar Ligi Ne Zaman Başlayacak? Yeni Format Nasıl?

UEFA’nın Çarşamba günü (17 Haziran) yaptığı toplantı sonrasında, Şampiyonlar Ligi’nin 7-8 Ağustos’tan itibaren yeniden başlamasına karar verildi. Son 16 turundan sonraki her karşılaşma, Lizbon’da oynanacak. Böylece uzun süredir merak edilen "UEFA Şampiyonlar Ligi ne zaman başlayacak?", ve "Yeni format nasıl olacak?", soruları da cevaplarını bulmuş oldu.

Avrupa’nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nin geleceği 17 Haziran’da yapılan UEFA toplantısıyla belli oldu. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda son 16 turu maçları, 7-8 Ağustos’ta daha önce planlanan statlarda oynanacak. Çeyrek finalden itibarense tüm maçların Lizbon’da oynanacak. Bu karar sonrasında 2020 finalinin ev sahibi olan Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki finalin, 2021’de oynatılacağı açıklandı.

Yeni Formatta Tüm Maçlar Tek Ayaklı Olacak

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finallerden itibaren tüm maçların Lizbon’da oynatılacak olması format konusunda soru işaretlerine sebep oldu. UEFA tarafından yapılan açıklamaya göre çeyrek final maçlarından itibaren tüm maçlar tek maçlı eleme usulüyle oynanacak. Kupanın sahibi ise 23 Ağustos’taki finalden sonra belli olacak. UEFA’nın açıkladığı maç takvimi şu şekilde:

7-8 Ağustos: Son 16 Turu Maçları

12-13-14-15 Ağustos: Çeyrek Final Maçları

18-19 Ağustos: Yarı Final Maçları

23 Ağustos: Final Maçı

Ceferin Oynanacak Yerin Seçilme Süreci ve Seyircili Maçlar Hakkında Konuştu

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı ve maçların oynanacağı yerin nasıl seçildiğine dair açıklamalarda bulundu. Ceferin’in açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

“Önümüzde iki ay daha var. Seyircili olup olmayacağına dair ne olacağına, yolda karar vereceğiz. 2 ay uzun bir süre ancak maçları seyircili oynatabileceğimizi sanmıyorum.”

“Portekiz Futbol Federasyonu bize geldi ve herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa, yardıma hazırız dediler. Geçmiş organizasyonlarındaki başarılar, bizleri bu kararı almaya itti. Almanya, Portekiz ve İspanya vardı. Hepsi bize yardımcı olmak istedi. Biz de bu doğrultuda Şampiyonlar Ligi'ni Portekiz'e, Avrupa Ligi'ni Almanya'ya, Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ni ise İspanya'ya verdik.”

Şampiyonlar Ligi Maçları beIN Sports’ta

Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi yayın haklarını satın alan beIN Sports, sezonun geri kalan bölümünü de ekranlara taşıyacak. 7-8 Ağustos’tan itibaren tüm maçları Türkiye’de beIN Sports ve beIN Connect üzerinden izleyebilirsiniz. Ayrıca CBC Sport da tüm Şampiyonlar Ligi maçlarını futbolseverlerle buluşturacak.