Barcelona-Athletic Bilbao İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

23.06.2020 - 09:51

Barcelona-Athletic Bilbao İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

La Liga’da 31’inci hafta oynanıyor. Liderliği kaybeden Barcelona kendi sahasında, 42 puanla 9’uncu sırada bulunan Athletic Bilbao’yu konuk ediyor. 

Barcelona Yalnız Messi Odaklı Olmamalı

Barcelona, Sevilla deplasmanında 0-0 berabere kalarak yalnız puan değil, liderliği de kaybetti. Katalanlar adına kritik bir deplasmandı. Leganes karşısında iyi oynamayan bir ekip izlemiştim. Sevilla’ya da, bu oyunun yetmeyeceği açıktı. Aynı şekilde Athletic Bilbao karşısında da, hücumda aktif ve rakibi boğan bir Barcelona izleyebileceğimizi düşünmüyorum. Luis Suarez’in kendine gelmesi için, birkaç haftaya ihtiyacı var gibi duruyor. Suarez’in rakibi boğan o yıpratıcılığı olmadan, Griezmann’ın da formsuz olması ile Katalanlar hücumda bir iki oyuncu ile ilerlemeye çalışıyorlar. Athletic Bilbao gibi sert bir rakip karşısında farklı oyunculara ihtiyaçları var. Ancak Ansu Fati dışında da, farklı tarzda gol vuruş ve dripling özelliği olan bir isme sahip değiller. Tabi Dembele’nin sakat olduğunu da hatırlatmam gerek. Sergi Roberto ve De Jong sakatlandı. Sergio Bosquets’in de bir sakatlığı vardı ama maça yetişiyor. Her oyuncuya ihtiyacın doğduğu bu sıkıştırılmış programda, orta saha eksikleri Barcelona’yı zorlayacaktır. 

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Clement Lenglet, Gerard Pique, Jordi Alba; Sergio Busquets, Arturo Vidal, Arthur; Leo Messi, Luis Suarez, Antoine Griezmann.

Athletic Bilbao Barça’yı Nasıl Kilitleyeceğini İyi Biliyor

Athletic Bilbao’da, sol bek Yuri cezalı. Yerine Balenziaga’nın oynaması bekleniyor. Gaizka Garitano, Bilbao’nun başına geçtikten sonra 2 kez ligde, bir kez de Kral Kupası’nda Barcelona ile karşılaştı. Bu 3 maçı da evlerinde oynadılar. Ligde 0-0 ve 1-0 skorlarını alırken, kupada 1-0 galip gelerek tur atlamışlardı. Garitano henüz Barcelona’ya yenilmedi. Özellikle kupada 3-4-2-1 sistemiyle, çok iyi bir maç çıkarmışlardı. Garitano’dan yine bir 3’lü savunma sürprizi de gelebilir. Williams, Raul Garcia ve Muniain ile birlikte Barcelona’yı sürekli tehdit eden bir Bilbao göreceğiz. 

Athletic Club: Unai Simon; Capa, Yeray Alvarez, Unai Nunez, İnigo Martínez, Balenziaga; Mikel Vesga, Dani Garcia; Muniain; Inaki Williams, Raul García.

Her iki kalecinin de ön plana çıkacağı, skorun 2-3 gol arasında kalabileceği bir maç izleriz. 1-1, 2-1 skorlarına yakınım. 3.5 altı ve Bilbao 2 fark yemez bahislerini değerli bulduğumu söyleyebilirim. 1.42 orandan 3.5 altı bahsini İddaa’dan oynayabilirsiniz. 

Yazan: Aylin Bermant