Serie A beIN Sports’ta Yayınlanacak mı?

20.06.2020 - 00:52

Serie A beIN Sports’ta Yayınlanacak mı?

Serie A, 20 Haziran Cumartesi günü Torino-Parma mücadelesiyle geri dönüyor. Karantina dönemi öncesinde beIN Sports ekranlarından yayınlanan Serie A’nın geri dönüşle birlikte beIN Sports’la birlikte devam edip etmeyeceği netlik kazanmadı. Zira beIN Sports, yayın akışında Serie A maçlarına yer vermedi

Koronavirüs sürecini sancılı geçiren İtalya’da ligler iptal edilmiş ve yaklaşık 3 ay boyunca herhangi bir spor organizasyonu yapılamamıştı. Geçtiğimiz hafta İtalya Kupası ile geri dönen futbol, hafta sonu Serie A maçlarıyla devam edecek. Bütün bunlarla birlikte Türkiye’deki yayıncı konusunda beklenmedik bir gelişme yaşandı. Serie A’nın resmi yayıncısı olan beIN Sports’un yayın akışında Serie A maçları yer almadı. Şu andan itibaren futbolseverler, “Serie A beIN Sports’tan yayınlanacak mı?”, “Serie A’nın yayıncısı kim?” gibi soruların cevaplarını merak ediyor.

İtalya’da İçerisinde de Yayıncı Sorunu Yaşandı

Maçların iptal edilmesinin ardından İtalya’da bir yayıncı sorunu gündeme gelmiş ve uluslararası yayıncılar dahil yayınların nasıl yapılacağı netlik kazanmamıştı. Geçtiğimiz hafta içinde yapılan toplantı sonrasında mevcut yayıncılarla devam kararı alındı ve hatta iki maçın şifresiz olacağı açıklandı. Buna rağmen Türkiye’deki yayıncı beIN Sports’un maçları henüz yayın programına almaması futbolseverleri şaşırttı.

beIN Sports’tan yapılan herhangi bir resmi açıklama da bulunmuyor. Anlaşmanın iptal edildiği dedikoduları devam ederken sezon başında yaşanan La Liga sorunu da futbolseverleri benzer bir durumla karşı karşıya olduklarını düşündürtüyor.

Sezon başında La Liga maçlarını yayınlayacağını duyuran beIN Sports, maç günü geldiğinde yayın programına La Liga maçlarını almamıştı. La Liga’nın beIN Sports tarafından yayınlanmayacağını bu sayede öğrenilmiş ve La Liga'nın ilk 8 haftası Türkiye'den yayınlanamamıştı. Benzer bir durumun İtalya Serie A için de ortaya çıkabileceği düşünülüyor.

Serie A Maçlarının Yayıncısı Kim?

Birçok bilinmezin olduğu Serie A’da günün maçları Torino-Parma ve Verona-Cagliari. Görünen o ki bu mücadelelerin Türkiye’deki yayıncısı maç saatine kadar belli olmayacak. Belki de maçlar Türkiye’den izlenemeyecek.

Şu an için Serie A maçları hangi kanalda sorusu yanıtsız kalırken önümüzdeki saatlerde Digiturk’un konnunun netleşmesi bekleniyor