Levante-Sevilla İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

15.06.2020 - 11:39

Levante-Sevilla İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

İspanya Ligi’nde 29’uncu hafta, ara vermeden başlıyor. Perşembe günü ligi açan Sevilla ile, Cuma günü maçını oynayan Levante karşılaşıyorlar. 

Sevilla’da Rotasyon Olumlu Etki Eder

Sevilla, sezon başında her sezon olduğu gibi geniş bir kadro planlaması yaptı. 3 kulvarda hareket eden ekip, buna uygun bir kadro kurdu. Bu geniş kadronun avantajını Pandemi döneminde kullanmak zorunda. Lopetegui, rotasyonlu kadrolar kurmayı başarabilen bir teknik adam. İspanyol teknik adamın tek sorunu, maçları okumayı başaramaması. Gidişata uygun ve zamanında oyuncu değişikliklerini gerçekleştirebilseydi, deplasmanlardan daha fazla puanlar da alabilirdi. Hem iç sahada hem de dışarıda golü atıp öne geçtiğinde, kendi yarı alanına çekilen bir Sevilla izliyoruz. Oyundan düşen ve kendini gidişata bırakan takım, kazandığı puanları geri verebiliyor. Kendi sahalarında Endülüs derbisinde, Real Betis’i 2-0 ile geçtiler. İlk gol biraz zorlama bir penaltı ile geldi. Oyunu açan ve öne geçen aslında Sevilla değil de, hakem Mateu Lahoz’du. İlla ki maçın devamında baskıyla bir gol bulabilirlerdi. Yine de, Lahoz’un Sevilla’yı öne geçirdiğini belirtmek zorundayım. 

Levante İç Sahada Pes Etmiyor

Levante tarafına bakarsak, Cuma günü Valencia derbisinde ezeli rakiplerine konuk oldular. Derbide iki taraf da kötü bir futbol oynadı. Maça konsantre olamayan takımlar, pas hataları ile dolu bir maç izlettiler. Takımlar 2-3 pas yapamayınca, ortaya da bir şey çıkmadı. Son bölümlerde Valencia hareketlenip, organize bir pozisyonla golü buldu. Levante ise uzatmalarda penaltı kazanıp beraberliği aldı. Levante düşme potasının epey üzerinde. Orta sıralardalar, bir hedefleri yok. Derbideki kötü görüntülerini atacaklardır çünkü ilk 11 değişecektir. Kırmızı kart gören forvetleri Roger Marti cezalı durumda. Borja Mayoral, Hernani ve Rochina üçlüsünü forvette izleyebiliriz. Sol bekte de Tono görev yapabilir. Kendi sahasında sezon başından beri kolay boyun eğmeyen bir Levante izledik. Sevilla maç içinde öne geçse de, farkı açmalarına izin vermeyebilirler. 

İki tarafın da bölüm bölüm iyi oynamasını bekliyorum. Sevilla öne geçebilir ancak Levante oyunu bırakmayacaktır. 1-2, 2-2 skorlarına yakınım. 2.5 üstü bahsini İddaa’dan 1.52 orandan değerlendirebilirsiniz. 

Yazan: Aylin Bermant