Antoine Griezmann Kimdir? Antoine Griezmann Aslen Nereli?

14.06.2020 - 01:56

Antoine Griezmann Kimdir? Antoine Griezmann Aslen Nereli?

Fransız Milli Futbolcu Antoine Griezmann, Barcelona FC Kulübü’nde oynuyor. Aslen Fransız olan Antoine Griezmann, Fransa’nın Macon şehrinde dünyaya geldi. 

Antoine Griezmann Kaç Yaşında? Antoine Griezmann'ın Boyu Kaç Cm?

21 Mart 1991’de doğan Antoine Griezmann, 29 yaşında. Milli oyuncunun boyu 1.76 cm. 

Antoine Griezmann Hangi Takımlarda Oynadı?

Fransa’daki büyük futbol kulüplerine çelimsiz olması nedeniyle kabul edilmeyen Griezmann, bir özel maçta Real Sociedad scoutları tarafından keşfedilerek, Fransa sınırındaki San Sebastian şehrinin kulübü Real Sociedad’tan teklif aldı. 

Kariyerine Real Sociedad altyapısında başlayan Griezmann, eğitimini ve ilk gençlik yıllarını bu kulübün çatısı altında geçirdi. Parlak sarı saçları ile Real Sociedad tribünlerini büyüleyen bir sol ayaktı. Sol açık oynadığı Bask ekibinde, forvetlerden daha fazla gol atınca dikkat çekmemesi imkânsız hale geldi. 

Antoine Griezmann Real Sociedad

Hemen ardından başlayan Atletico Madrid yolculuğunda, Simeone gibi özel bir teknik adamla çalışma şansını yakaladı. Sol açık geldiği Atletico Madrid’te, kariyerinin en büyük sıçramasını yaparak forvete evrilen Fransız oyuncu, artık herkesin ismini bildiği bir forvet haline geldi. 

Fransa Milli Takımı ile 2018 Dünya Kupası şampiyonu olan, Bronz Top ve Gümüş Ayakkabı ödüllerini kazanan Griezmann, 2019 Temmuz ayında 120 milyon serbest kalma bedeliyle Barcelona’ya imza attı. 

Antoine Griezmann Barcelona

Antoine Griezmann’ın Maaşı Ne Kadar?

Barcelona’dan yıllık 17 milyon Euro kazanan Antoine Griezmann, Pandemi döneminde tüm takımın yaptığı fedakarlığa katılarak, maaşında %70 indirime gitmişti. Stat çalışanları ve kulüp personelinin maaşlarını kesintisiz alması adına bu fedakarlığı yapan Barcelonalı futbolcular, tüm dünyanın takdirini kazandılar. 

Antoine Griezmann’ın Kitapları

Futbolcu kişiliğinin yanında edebiyata da meraklı olan Griezmann kendi yazdığı çocuk kitaplarında hayatından esinleniyor ve çocuklara futbol sevgisini aşılıyor. 

Antoine de Saint-Exupery ile büyüyen Griezmann, futbola gönül veren tüm çocuklara, “Hayatını hayal et, hayalini gerçekleştir!” diyor. 

Antoine Griezmann Kaç Gol Attı? 

Kariyerinin en iyi sezonlarını 2014/2015 ve 2015/2016’da geçiren Antoine Griezmann, Atletico Madrid’te geçirdiği bu dönemde La Liga’da 44 gol atmayı başardı. İspanya Ligi’nde toplam 360 maça çıkan Fransız forvet, 139 gol kaydetti. 

Sosyal Medyada Antoine Griezmann

Twitter’a 2012’de katılan Griezmann, 6.9 milyon takipçili “@AntoGriezmann” hesabını kullanıyor. 30.2 milyon takipçili “@antogriezmann” Instagram hesabında eşi ve çocukları ile aile fotoğraflarına yer veren yıldız oyuncu, çocuklarının yüzlerini paylaşmamaya özen gösteriyor. 

Antoine Griezmann, Eşi Erika Choperena ve Aile Yaşamı

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Un camino lleno de felicidad ?⭐️ #GriziCoro

Antoine Griezmann (@antogriezmann)'in paylaştığı bir gönderi ()

2011’den beri birlikte olduğu Erika Choperena ile 2017’de evlenen Antoine Griezmann, 4 yaşında bir kız ve 1 yaşında bir erkek çocuk babası.  

Bu gönderiyi Instagram'da gör

❤️

Antoine Griezmann (@antogriezmann)'in paylaştığı bir gönderi ()

Antoine Griezmann Top Elinde

Annesi Isabelle ve babası Alain’ın da küçük yaştan beri destek olduğu Fransız futbolcu için, ailesinin yeri özel.

Antoine Griezmann Gol Sevinci

Portekiz’in Paços de Ferreira kulübünde profesyonel futbolcu olan annesi Isabelle’nin, babası Amaro Lopez’in genlerini taşıyan Griezmann, yazları sık sık dedesinin yanına giderek futbol aşkıyla büyüdü. 

Antoine Griezmann çocukluğu