Eurosport 1 ve Eurosport 2 Nasıl İzlenir? Eurosport Hangi Ligleri Yayınlıyor?

11.06.2020 - 22:17

Eurosport 1 ve Eurosport 2 Nasıl İzlenir? Eurosport Hangi Ligleri Yayınlıyor?

Alternatif birçok spor dalının yayınlarını yapan, sporseverler için futbol dışındaki sporları takip etmeye imkân tanıyan Eurosport ile alakalı olarak, “Eurosport 1 nasıl izlenir?”, “Eurosport 2 nasıl izlenir?”, “Eurosport hangi kanalda?”, “Eurosport hangi ligleri yayınlıyor?”, gibi sorular ile merak edilen diğer soruların cevaplarını sizin için derledik.

Eurosport, Fransa merkezli olan ve 54 ülkeye yayın yapan uluslararası spor kanalıdır. Dünyanın dört bir yanından sporlar ve canlı oyunlar, Eurosport ile ekranlara getirilir. 

Eurosport 1 HD kanalı, 2008’de yayın hayatına başlamıştır. 

Eurosport 2, kanalın kardeş kanalıdır. 2015’te, Türkiye’de yayına başlamıştır. 

Eurosport 1 ve Eurosport 2 Hangi Uydudan İzlenir?

21 farklı dil ile 54 ülkeye yayın yapan Eurosport, birçok farklı uydudan izlenebilir. Türksat uydusunda bulunan Eurosport 1 kanalı, 12188 frekans değerlerinde, V dikey 27500 frekansında yer alıyor. Eurosport 2 kanalı ise, 11012 V 30000 frekansında bulunuyor. 

Eurosport 1 ve Eurosport 2 Digiturk’te Var mı? Hangi Kanalda?

Uydudan şifreli yayın yapan Eurosport 1 ve Eurosport 2 kanalları, Digitürk ve D Smart platformları ile Kablo TV ve internet üzerinden yayın yapan Turkcell TV Plus’tan izlenebilir. 

Eurosport 1 HD:

Digitürk 71

D Smart 75

Turkcell TV Plus 79

Kablo TV 225

Eurosport 2 HD: 

Digiturk 72. 

D-Smart 76. 

Turkcell TV Plus 80

Kablo TV 226

Eurosport Player Nedir?

Türkiye’den özel platformlardan şifresiz izlenebilen Eurosport kanalları, dijital çağın bir dönüşümü olarak uygulama üzerinden de izlenebilir. Eurosport’un resmi uygulaması olan Eurosport Player ile, evde ya da hareket halindeyken her yerden canlı yayınları ve spor aktiviteleri takip edilebilir. iPhone, iPad, Android Telefon, Android Tablet ve Windows için ayrı ayrı uygulamaları olan Eurosport, cihazlarınıza indirilerek abonelik sistemiyle takip edilebilir. 

Sosyal Medyada Eurosport

Eurosport’un Türkiye operasyonu, sosyal medyayı da etkin şekilde kullanıyor. Eurosport Türkiye, Twitter’da 213 bin takipçili ‘@Eurosport_TR’ hesabını kullanıyor. Twitter üzerinden güncel spor haberlerini ve Eurosport yayınları izleyici ile paylaşılıyor. 

Instagram tarafında ise, sporcuların tüm özel anları, yakın çekimleri, maç sayıları “treurosport” kullanıcı adlı hesaptan paylaşılıyor. 

Eurosport’un Spikerleri

Yeni nesil birçok spiker, yarı zamanlı da olsa Eurosport’ta kendisine yer buluyor. Kanalı, Socrates Dergi’yi de yöneten Caner Eler idare ediyor. Can Ayhan, Yücel Tuğan, Emre Yazıcıol, Erman Yaşar, Ozan Sülüm, Berkem Ceylan gibi yeni dönem spikerler Eurosport’un spiker kadrosunu oluşturanlardan bazıları.

Eurosport Hangi Ligleri Yayınlıyor?

UEFA organizasyonları, UEFA ve FIFA gençlik turnuvaları, Euroleague ve ULEB Cup özetleri, Teniste ATP ve WTA turnuvaları ile Grand Slam karşılaşmaları, motor sporlarında dünya ralli şampiyonaları, Dakar Rallisi, GP2, yatçılık, binicilik, bisiklet, golf sporlarından seçkin yarışmaların özetleri, dövüş sporları, boks karşılaşmaları, snooker, bilardo ve kış sporları, Eurosport’un yayın içeriğinde bulunan sporlar arasında yer alıyor. Ayrıca Wimbledon, Avustralya Açık ve Amerika Açık gibi grand slam tenis turnuvaları da Eurosport’un en önemli içeriklerini oluşturuyor. Dönem dönem Avrupa futbol liglerinden yayın hakları alarak, izleyici ile buluşturuyorlar. Norveç Eliteserien Ligi, 2020 yaz aylarında Eurosport 1’den naklen yayınlanacak.

Spor Ekranı olarak 2018-19 sezonundaki spor yayınlarının resmi çektiğimiz çalışmamızda, 1909 adet canlı yayın ile Eurosport, Bein Sports’un ardından ikinci sırada yer almıştı. Bu rakam, Eurosport’un içerik açısından ne kadar zengin olduğunun ispatı niteliğinde.