İdman TV Nasıl İzlenir? İdman TV Hangi Ligleri Yayınlıyor?

11.06.2020 - 01:12

İdman TV Nasıl İzlenir? İdman TV Hangi Ligleri Yayınlıyor?

Azerbaycan’ın en popüler spor kanallarından biri olan İdman TV, Türkiye’de birçok futbolseverin ilgisini çekmeyi başarıyor. Azerspace uydusu üzerinden yayın yapan İdman TV’yi, “İdman TV nasıl izlenir?”, “İdman TV hangi ligleri yayınlıyor?”, gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

Uzunca bir süredir Türkiye’de oldukça popüler olan İdman TV, yıllar geçtikçe ürün çeşitliliğini arttırdı. Bu süreçte farklı organizasyonları yayınlayan İdman TV, Azerspace uydusu üzerinden yayınlar yapıyor. Türkiye’de de bu yayınları izlemek, aslında son derece basit.

İdman TV’de Yer Alan Ligler

İdman TV üzerinden izleyebileceğiniz onlarca spor organizasyonu bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi, bu organizasyonların başında geliyor. Aslında yayın hakları CBC Sport’a ait olan bu iki ligden, CBC Sport’un yayınlamadığı maçlar İdman TV’de gösteriliyor. Bu durum, Azerbaycan’ın iki kanalı arasında yapılan anlaşmayla hayata geçmiş durumda. Bunun yanında İngiltere Premier Lig ile İngiltere FA Cup ve Almanya Bundesliga da, İdman TV üzerinden şifresiz olarak izlenebiliyor. Azerbaycan Ligi maçlarını ve milli takımlar organizasyonlarını izlemek isteyenler de soluğu İdman TV’de alabilirler. İnternet üzerinden yayın yapan ama maç esnasında internet yayınını Avrupa’ya kapatan İdman TV’nin web sitesinde yayınlanan maçları Proxy veya herhangi bir VPN hizmetinden Azerbaycan IP’si satın alarak izleyebilirsiniz. Televizyonlarınızdan İdman TV’yi izlemeyi ise, 4 adımda açıklamak mümkün.

İlk Adım

İdman TV izlemek için, ilk olarak bir LNB’ye sahip olmanız gerekiyor ve bu LNB’yi mevcut Türksat LNB’sinin sağ bitişiğine yerleştiriyorsunuz. Yerleştirme işlemini bantla yapabileceğiniz gibi, “Multi Feed” aparatıyla da yapabilirsiniz.

İkinci Adım

İkinci olarak LNB’nin sabitlenmesinin ardından, her iki LNB’den gelen kabloları kısaltınız ve DISEQC ile birleştirip, tek kablo çıkışı yaparak uydu alıcınıza bağlayınız. Kabloları bağlarken, ince telleri ortadaki bakır tele değmeyecek şekilde bağlamanız gerekiyor. Kablonun kaymaması için de geri sarmanız lazım.

Üçüncü Adım

Uydu alıcınızın menü, uydu ekle bölümünden ilgili uyduyu ekleyebilirsiniz. Bu uydu için Anten/DISEQC ayarlarından DISEQC 1-2 veya A-B (her uyduda farklı isimler olabiliyor) olarak seçiyorsunuz. DISEQC’i kaç numaralı girişe bağladığınıza göre, bu seçimi kumandanızdan yapabiliyorsunuz. Türksat kablosu DISEQC’te 1’e bağlıysa, Türksat DISEQC 1’e, Azersat DISEQC 2’ye ayarlanmalıdır.

Son Adım

Son adımda ise, İdman TV frekansını manuel olarak girmeniz gerekiyor. İdman TV’nin frekansını 11175 H 27500 şeklinde giriş yaptıktan sonra, bazı durumlarda BISS şifresi istiyor. Bunu da arama motorları aracılığıyla bulabiliyorsunuz.

Uydu Terimleri Sözlüğü

Yukarıdaki adımlarda birçok kişinin hâkim olmadığı kelimeler mevcut. Bu kelimelerin anlamı şu şekilde:

LNB:  Uydu yayınlarını alabilmek için, uydudan antenin odak noktasına gelen yüksek frekanslı sinyallerin üzerinde işlem yapan ilk donanım elemanı.

Multi Feed: Bir çanak antene birden fazla LNB bağlanarak elde edilen anten türü

DISEQC: Birden fazla uydu kullanmamız durumunda, sanki tek bir antene sahipmişiz gibi, uydu alıcısına tüm bu uydularda bulunan kanalların sinyallerini yollanmasını sağlayan aparat.