Fenerbahçe-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali ATV’de

04.06.2020 - 23:07

Fenerbahçe-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali ATV’de

Ziraat Türkiye Kupası, 16 Haziran Salı günü Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesiyle geri dönüyor. Koronavirüs salgını öncesinde oynanan ilk maç gibi, bu maç da ATV ekranlarından naklen yayınlanacak. Mücadelenin başlama saati 20:45.

Koronavirüs sonrasında devam edilmesine karar verilen Ziraat Türkiye Kupası’nda heyecan, 16 Haziran günü oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor mücadelesiyle başlayacak. Finalisti belirleyecek olan bu mücadelenin yayıncısı ise, salgın öncesinde olduğu gibi ATV. Futbolseverler, 20:45’ten itibaren ATV ekranlarından bu mücadeleyi takip edebilecekler.

İlk Maç 2-1 Sona Ermişti

Liglerin iptal edilmesinin hemen öncesinde oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe ZTK yarı final mücadelesinde sahadan galip ayrılan taraf, ev sahibi Trabzonspor olmuştu. 

Golsüz sona eren ilk yarının ardından, ikinci yarıda gelen gollerle Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup eden Trabzonspor, final için avantajlı bir sonuç elde etmişti. Ev sahibi ekibin golleri Sörloth ve Novak’tan gelirken, Fenerbahçe’nin tek golünü Vedat Muriqi atmıştı.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finali, aynı zamanda Ersun Yanal’ın son maçıydı. Maçtan önce görevden ayrılması kesinleşen Ersun Yanal, son kez Fenerbahçe teknik direktörü olarak sahada yer almıştı.

Tur için sahaya çıkacak bu iki ekibin dev mücadelesini, 16 Haziran Salı 20:45’ten itibaren ATV ekranlarından takip edebilirsiniz.

Diğer Finalist A Spor Ekranlarında Belirleniyor

Ziraat Türkiye Kupası resmi yayıncılarından A Spor ise, diğer yarı finali ekranlara taşıyacak. 18 Haziran Perşembe günü, Aytemiz Alanyaspor- Fraport-TAV Antalyaspor mücadelesi 20:45’ten itibaren A Spor ekranlarında futbolseverlerle buluşacak.

Yarı finalin ilk ayağında, rakibini 90+3’te Fernandes’in golüyle mağlup eden Aytemiz Alanyaspor, ikinci maç öncesinde büyük avantaj sağlamıştı. Bu avantajını koruyup, adını finale yazdırmak isteyen Alanyaspor’un karşısında, uzun süredir tam takım idman yapma fırsatı bulan Antalyaspor olacak. Tamer Tuna ile ligin ikinci yarısında çıkışa geçen Antalyaspor da, final için sahada olacak. Finalin adını belirleyecek olan bu mücadeleyi, A Spor ekranlarından izleyebileceksiniz. 

Final Tarihi Açıklanmadı

Normal şartlar altında 21 Mayıs’ta oynanması beklenen Ziraat Türkiye Kupası finali, koronavirüs salgını sonrasında ertelenmişti. TFF, yapılan açıklamayla yarı final tarihlerini netleştirdi ama final hakkında henüz bir açıklama yapılmadı. Yarı final maçlarının oynanmasının ardından, TFF’nin bu konuda bir açıklama yapması bekleniyor.