Hürriyet Spor’da Evden Çalışma Modeli, CNN Türk Spor’da Görev Değişimi

04.06.2020 - 13:00

Hürriyet Spor’da Evden Çalışma Modeli, CNN Türk Spor’da Görev Değişimi

Türkiye’nin başarılı gazetelerinden Hürriyet, yeni normal kapsamında spor bölümünün evden çalışmasına karar vermişti. 2 Haziran günü bunun kalıcı olması kararlaştırıldı. Bundan böyle Hürriyet Gazetesi spor bölümü çalışanları, evlerinden çalışmalarına devam edecekler.

Koronavirüs kapsamında gazeteler genel olarak evden çalışmaya başlamışlardı. Hürriyet Gazetesi de, evden çalışma modelini tercih eden gazetelerden biriydi. Bu süreçte Hürriyet Gazetesi, Milliyet Gazetesi ve Posta Gazetelerinin evden çalışma modelini kalıcı hâle getireceği iddia ediliyordu. 2 Haziran Salı günü Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, bu iddiayı doğrulayan bir paylaşım yaptı.

“Artık Uzaktan Çalışma Zamanı”

Dünyanın her bölgesini etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrasında, birçok iş alanı yeni çalışma modelleri geliştirmek durumunda kaldı. Evden çalışma modeli de bunlardan biriydi. Özellikle son dönemde kâr etmekte zorlanan gazeteler, bu süreçte evden çalışmanın daha fazla getirisi olacağını düşünüyorlardı. Türkiye’de evden çalışma modelini kalıcı hâle getiren ilk gazete Hürriyet oldu.

Hürriyet Gazetesi Spor Müdürü Mehmet Arslan, 2 Haziran günü yaptığı Instagram hesabında yaptığı paylaşımda, ofisi kapattıklarını belirtti. Arslan: “Bugün ofisi boşalttım. Artık uzaktan çalışma zamanı. Çok özleyeceğim.” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Bugün ofisi boşalttım. Artık uzaktan çalışma zamanı. Çok özleyeceğim.

Mehmet (@mehmet_aarslan)'in paylaştığı bir gönderi ()

Evden Çalışma Gazeteler için Daha mı Kârlı?

Dijital medyanın her geçen gün biraz daha gelişim göstermesi, geleneksel medyanın daha büyük sorunlar yaşamasına sebep oluyor. Türkiye’deki gazeteler de bundan fazlasıyla nasibini alıyorlar. Birçok gazetenin, son birkaç yılda büyük zararlar ettiği belirtiliyor. Durum böyle olunca ofis masrafları ve benzerlerinden kurtulmak isteniyor. 

Bütün bu durumlar birleştiğinden, evden çalışmanın gazeteler için daha kazançlı olduğu sonucuna varılabilir. En azından belli bir ölçüde zararın azaltılmasının, bu sayede mümkün olabileceği düşünülüyor.

Demirören Medya’da Görev Değişikliği

Demirören Medya’nın gazetelerinden Hürriyet’in spor bölümünde evden çalışma modeline geçilirken, yine Demirören Medya’nın ürünü olan CNN Türk’te de bir görev değişikliği oldu.

Spor basınının usta isimlerinden Uğur Önver, CNN Türk spor servisinden ayrıldığını yine Instagram hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı. Uzun süredir bu ekranlarda spor haberleri sunan Önver, spor servisinden haber merkezine geçiş yaptı. Önver’in kendi isteğiyle haber merkezine geçiş yaptığı öğrenildi. 

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Yeni normal... CNN Türk Haber... @cnnturk ?

Uğur Önver (@uguronver)'in paylaştığı bir gönderi ()