Borussia Dortmund-Bayern Münih İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi

25.05.2020 - 22:13

Borussia Dortmund-Bayern Münih İddaa Tahmini ve Maç Önü Analizi 

Korona günlerinde bir ilk. Der Klassiker’de Alman devleri karşı karşıya geliyor. 4 puan farkla liderliğini sürdüren Bayern Münih, ezeli rakibi Borussia Dortmund’a konuk oluyor. 

Borussia Dortmund- Bayern Münih rekabetinde ilklerden biri daha yaşanacak. Virüs gölgesinde seyircisiz ve kuralları bol bir derbi izleyeceğiz. Covid 19 arasından sonra 2’nci haftası geride kalan Almanya Bundesliga’da gözlemleyebildiğim kadarıyla futbolcular kendinden son derece emin bir tablo çiziyorlar. Yaklaşık 3 aydır virüsten başka hiçbir şeyin konuşulmadığı bir dünya düzeninde sahada olabilmek ve korkmadan mücadele edebilmek bence büyük başarı. O yüzden disiplinleri ve kuralları ile tüm dünyaya örnek olan Bundesliga’yı ve bu markanın altındaki futbolcular dahil tüm çalışanları kutlamak gerek. 

Orta Saha Sorunlu

Dortmund’da Favre’nin aklındaki soru şu olmalı; “Sancho mu Brandt mı?”. İkisi de değerli oyuncular olsa da Sancho’nun yedekten gelip verdiği katkı ortada. Diğer yandan orta sahanın aslarından Witsel iyileşti ve kadroda olması bekleniyor. İlk 11 için ise riske edilmesi zor gözükmekte. Favre’nin ekibi 3’lü sisteme geçtikten sonra iki kenar oyuncusu Hakimi ve Guerrero’nun skora katkısıyla oyununu birkaç kademe üste taşıdı. Dortmund açısından tek sorun orta sahanın ortasında olacak gibi gözüküyor. Emre Can, Delaney ve Dahoud’un dönüşümlü kullanıldığı bu alanda Witsel’in arandığını söylemek yanlış olmaz. Emre ve Dahoud ikilisini bu bölgede görebiliriz. Ancak bu ikilinin yaratıcılık konusunda eksiklikleri Dortmund’un zaaflarından biri olarak göze çarpıyor. 

Kilit Oyuncu Thomas Müller

Bayern Münih’e gelirsek Kovac’ın ardından yardımcı antrenörlük görevleri yapmış, fazla da popülaritesi olmayan Hans-Dieter Flick’i getirdiler. Flick ile 4-2-3-1 sistemi oturduktan sonra Bayern’in futbolunda da yükseliş başladı. Coutinho ve Thiago’nun yokluğunu da hissetmeyen bir Bayern izliyoruz. Thiago’nun kadroda olması bekleniyor. Coutinho’nun ise sakatlığı sürüyor. Kimmich ve Goretzka Bayern’de orta sahanın ideal ikilisi oldular. Bu iki oyuncunun asist ve skor katkısı Bayern adına derbinin anahtarı olacaktır. Aynı şekilde Thomas Müller’in formu da önemli bir avantaj. Müller’in değişmeyen delişmen futbolunda orta sahaya da katkısı üst seviyelere çıkabiliyor. Kimmich, Goretzka ve Müller’li bir orta alanın Dortmund’un düz oyuncuları Emre ve Dahoud ikilisine karşı üstünlük kurması sürpriz olmayacaktır. Dortmund’un tek çaresi topu kenarlardan ceza sahasına hızlı taşımak. Orta saha oyununda ise kimin galip geleceği belli gibi gözüküyor. 

Bayern orta alanı, Dortmund ise kanatları ile varolacak. Dortmund’un puan olarak geride olması onlar adına coşkulu bir başlangıcı getirebilir. Bu bölümde Bayern kendi yarı alanında kaptığı topları rakip ceza sahasına taşımakta zorlanmayacaktır. Başlangıç baskısını ev sahibinden, ilk golü ise Bayern Münih’ten bekliyorum. Beraberlik ya da Bayern kazanır arasında gidip gelen bir maç izleyebiliriz. Goller konusunda oranlar çok düşük ve bu oranlardan dokunmanızı tavsiye etmem. Çoğu zaman 2-3 gole sıkışan, taktik olarak daha doyurucu maçlar izleyebiliyoruz çünkü. İlk gol Bayern Münih 1.50 oranıyla tek tercihim olur. 

Yazar: Aylin Bermant