Erling Braut Haaland Kimdir? Erling Haaland Aile Hayatı ve Kariyeri

25.05.2020 - 21:42

Erling Braut Haaland Kimdir? Erling Haaland Aile Hayatı ve Kariyeri

Borussia Dortmund’un yıldız forveti Norveçli. Erling Braut Haaland 21 Temmuz 2000’de İngiltere’nin Leeds şehrinde dünyaya geldi. Futbola Norveç’te Bryne Futbol Kulübü’nde başladı. Babası eski futbolcu Alf-Inge Haaland. Annesi Norveçli milli atlet Gry Marita.

Profesyonel futbol hayatına Bryne Futbol Kulübü’nde başlayan Haaland, 2019’da Mölde’ye transfer oldu. Mölde’de bir sezon kaldıktan sonra Red Bull Salzburg takımına geçen Haaland’ın kariyer çıkışı da başlamış oldu.

Erling Haaland Kaç Yaşında? Erling Haaland’ın Boyu Kaç? Kilosu Ne Kadar?

19 yaşında fiziğiyle dikkat çeken Haaland için genleri büyük avantaj. 1.94 boyu ve 87 kilo ağırlığına rağmen hızıyla adından söz ettiren Haaland, devre arasında Red Bull Salzburg’tan Alman devi Borussia Dortmund’a transfer olmuştu.

Erling Braut Haaland

30 milyon € bonservis bedeliyle uzun bir süre gündemden düşmeyen milli yıldız, Avrupa transfer piyasasının gözdesi. Adı sık sık Juventus, Real Madrid, Manchester City gibi büyük kulüplerle anılan Haaland’ın, babasının izini takip ederek Premier Lig’i tercih edebileceği konuşuluyor.

Haaland’ın Babası Hangi Kulüplerde Oynadı?

Alf-Inge Haaland tıpkı oğlu Erling Haaland gibi kariyerine doğduğu kasabanın takımı Bryne FK ile adım attı. Premier Lig’de sırasıyla Nottingham Forest, Leeds United ve Manchester City formalarını giydi. 47 yaşındaki eski defans oyuncusu Manchester City’de oynarken Roy Keane’nin meşhur tekmesinden sonra bir daha Premier Lig maçına çıkamamıştı. Baba Alf-Inge oğlu için önemli bir yol gösterici.

Alf Inge Haaland

Haaland Kaç Kardeş? Haaland Nerede Oturuyor, Arabası Ne Marka? İdolü kim?

Erling Haaland büyük abisi Astor Haaland, kızkardeşi Gabrielle Haaland dışında iki küçük kız kardeşi ile birlikte toplam 5 kardeş. Almanya’nın Dortmund şehrinde oturan Erling Haaland Range Rover marka araba kullanıyor. Verdiği bir röportajda İskandinav Zlatan İbrahimovic’i örnek aldığını söyleyen Haaland, İsveçli yıldızı kültür olarak da kendine yakın buluyor.

Erling Haaland Galatasaray’ın Kapısından Döndü

Mölde’de forma giydiği zamanda Haaland ile ilgilenen Galatasaray, ekonomik şartlar nedeniyle bu transferi gerçekleştiremedi. Norveç ekibi bonservis için 3 milyon euro peşin isterken, Sarı Kırmızılı ekip taksitle çözüm sununca transfer çıkmaza girmişti.

Erling Haaland’ın Sevgilisi Kim?

Instagram’da 3.9 milyon takipçisi olan Haaland, özel hayatına dair kareleri nadir paylaşıyor. Sevgilisi olmayan Erling Haaland’ın tek göz bebeği futbol. İşine odaklı genç yıldızın Instagram hesabı da yeşil sahadan karelerle dolu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

ZENsational win ?‍♂️

Erling Braut Haaland (@erling.haaland)'in paylaştığı bir gönderi ()

En çok abisi Astor ve ablası Gabrielle ile fotoğraflarını paylaşan Dortmund’lu genç forvet, her ikisiyle de zaman geçirmekten hoşlanıyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Happy birthday bruttern #family

Erling Braut Haaland (@erling.haaland)'in paylaştığı bir gönderi ()

Haaland’ın Ablası Gabrielle Haaland Kaç Yaşında? Gabrielle Hangi Sektörde Çalışıyor?

23 yaşındaki Gabrielle Haaland sağlık sektöründe çalışıyor. 26.6 bin takipçili Instagram hesabı olan abla Gabrielle Haaland’ın favorisi ise abisi Astor ve kardeşi Erling.

Gabrielle Haaland

Güzelliğiyle dikkat çeken Gabrielle Haaland aile fotoğraflarına kendi albümünde sık sık yer veriyor.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

?family?

Gabrielle Braut Haaland (@gabriellehaaland)'in paylaştığı bir gönderi ()