Ahmet Nur Çebi’den Yeni Yayıncı Fikri: Medya A.Ş.

24.05.2020 - 17:10

Ahmet Nur Çebi’den Yeni Yayıncı Fikri: Medya A.Ş.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısında Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi tarafından sürpriz bir fikir ortaya atıldı. beIN Sports ile anlaşılamaması durumunda Kulüpler Birliği’nin Medya A.Ş. şeklinde bir kanal kurup, bu şekilde maçları yayınlayabileceğini dile getiren Çebi’nin bu fikri, diğer kulüp başkanlarının da ilgisini çekti.

Koronavirüs salgını sonrasında liglere ara vermesi, Türkiye’de bir yayıncı sorununun ortaya çıkmasına sebep oldu. Mart ayının ortasından bu yana kulüplere herhangi bir ödeme yapmayan beIN Sports’un Türkiye piyasasından çekileceği iddia ediliyor. 

TFF ve Kulüpler Birliği maçların oynatılması için çalışmalar yaparken bir yandan da beIN Sports ile görüşmelerine devam ediyorlar. Bu süreçte farklı fikir ve iddialar da ortaya atılıyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kulüpler Birliği toplantısında enteresan bir fikir Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’den geldi. beIN Sports ile anlaşılamaması durumunda maçları kendilerinin yayınlayabileceğini belirten Çebi’nin bu fikri diğer başkanlar tarafından da ilgi ile karşılandı.

beIN Sports ile Anlaşılamaması Durumunda Bu Fikir Tekrar Gündeme Gelecek

Beşiktaş ile ilgili haberler paylaşan internet sitesi Orta Çizgi’de yer alan habere göre Ahmet Nur Çebi’nin bu fikri, beIN Sports ile anlaşılamaması durumunda tekrar gündeme gelecek.

Medya A.Ş. kurulup maçların yayınlanacak olması durumunda nasıl bir yol haritası izleneceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Saran ve Demirören Medya ile Görüşmeler Yapılacağı İddia Ediliyor

Kulüplerle yayıncı kuruluş arasındaki anlaşmazlık sonrası TFF, beIN Sports ile görüşmelerine devam ederken bir yandan da alternatif senaryolar için hazırlıklarını yaptı. TFF’nin olası bir beIN Sports çekilmesi durumunda Saran ve Demirören Medya ile görüşmelere başlayacağı iddia ediliyor.

beIN Sports’un iki yıllık sözleşmesinin tamamlanamaması durumunda anlaşma zemini aranacak şirketlerden biri Demirören Medya. Bu şirketin Türkiye’de aynı zamanda İddaa oynatıcısı olması, böyle bir anlaşma olması durumunda muhtemelen gündemi bir hayli meşgul edecek.

beIN Gerçekten Piyasadan Çekilecek mi?

Her hafta yeni bir haberin gündeme geldiği yayıncı sorununda beIN Sports cephesi net bir açıklama yapmıyor. Liglerin oynanmaması durumunda sözleşmeyi feshetmesine kesin gözle bakılan beIN’in maçların oynanması durumunda da piyasadan çekilebileceği iddia ediliyor. Her şeyin olumlu devam etmesi durumunda da 2022 yılında yapılacak yeni ihaleye katılma ihtimallerinin son derece düşük olduğu öne sürülüyor.