The Last Dance’i Netflix’te 23.8 Milyon Kişi İzledi

25.05.2020 - 12:28

The Last Dance’i Netflix’te 23.8 Milyon Kişi İzledi

Nisan ayında yayınlanmaya başlanan The Last Dance belgeseli ile ilgili Netflix çarpıcı bir veri paylaştı. ABD dışında belgeselin resmi yayıncısı olan Netflix, tam 23.8 milyon kişinin bu belgeseli evlerine konuk ettiği belirtti.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle yayın tarihi öne çekilen The Last Dance belgeseli, ABD içinde ESPN, ABD dışında ise Netflix üzerinden basketbol tutkunlarının huzuruna çıktı. Michael Jordan’ın Chicago Bulls formasıyla son sezonunu anlatan bu belgeselin son bölümü geçtiğimiz hafta izleyicilerle buluştu. Son bölüm yayınlandıktan sonra da gözler resmi yayıncılara çevrildi.

ESPN Ortalama 5 ila 6 Milyon İnsanın Belgeseli Canlı İzlediğini Açıkladı

Belgeselin ABD’deki yayıncısı olan ESPN, verileri ilk açıklayan kanal oldu. ESPN’in açıkladığı verilere göre belgeseli canlı olarak takip eden kişilerin sayısı ortalama 5 ila 6 milyon olarak belirtildi.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle canlı spor müsabakasının olmaması da ESPN’in canlı izlenme rakamlarında beklentileri aşmasını sağladı.

ABD Dışında Belgesel 23.8 Milyon İzlendi

Belgeselin ABD dışındaki yayıncısı ise Netflix’ti. Hatta bu anlaşma ESPN ve Disney’in kendi platformları olan ESPN+ ve Disney+’a üye çekememesine sebep olmuştu. Diğer yandan Netflix’in bu anlaşmadan memnun olmaması için en ufak bir neden dahi bulunmuyor. Zira paylaşılan rakamlar oldukça etkileyici.

Geçtiğimiz günlerde Netflix’in sosyal medya hesaplarından paylaşılan rakamlarına göre belgesel, ABD dışında tam 23.8 milyon kişi tarafından izlendi. Bu rakam aynı zamanda ABD ile birlikte farklı ülkelerde de belgeselin oldukça ilgi çektiğinin kanıtı.

Netflix içerik sorumlusu Ted Sarandos da belgeselin izlenme oranlarından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sarandos konuşmasına şu şekilde devam etti:

“The Last Dance, hem biz hem de ESPN için kazan-kazana dayalı bir içerik oldu. Bunun dışında yeni programlara aç olan basketbol izleyicisi için de The Last Dance’in bir kazanım olduğunu düşünüyoruz.”

The Last Dance ABC Ekranlarında Geri Dönüyor

Etkisi oldukça fazla olan ve en başarılı spor belgeselleri arasına giren The Last Dance, önümüzdeki hafta ABD’de tekrar yayınlanmaya başlıyor. Disney’e bağlı bir kanal olan ABC’de yayınlanacak olan The Last Dance, aynı ESPN’de olduğu gibi haftada iki bölüm şeklinde ekranlara gelecek. 5 hafta içinde tamamlanacak olan The Last Dance’in yine benzer oranda ilgi çekmesi bekleniyor.

The Last Dance’in ABC ekranlarında tekrar yayınlanmasının ardından Netflix ABD’ye ekleneceği tarih de belli oldu. ABC’nin The Last Dance’in tüm bölümlerinin yayınlamasının ardından Netflix ABD’de bu belgesel yerini alabilecek. Bu tarihin de 19 Temmuz olduğu açıklandı.