TRT Spor’da Maç Kasetleri Karıştı

21.05.2020 - 19:34

TRT Spor’da Maç Kasetleri Karıştı

Karantina döneminde arşivini tüm Türkiye’ye açan TRT’de maç kasetleri karıştı. Milliyet yazarı Sina Koloğlu’nun köşesinde dile getirdiği durum, izleyenleri oldukça şaşırttı.

Tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs sebebiyle insanların büyük bir bölümü karantinada. Evde kalma alışkanlığı kazanılan bu dönemde Türkiye’deki televizyon kanalları insanların sıkılmaması için özel çaba sarf ediyorlar. TRT de bu noktada öne çıkan kurum oluyor.

Eski diziler ve filmlerle başlanan hayat eve sığar projesine TRT Spor da eski maçlara yer vererek katkı sağlıyor. Fransa 98, Euro 2000, Euro 2004, ABD 94 ve daha nice organizasyonlar, TRT Spor ekranlarından tekrar futbolseverlerle buluşuyor. Türkiye’deki önemli organizasyonları da tekrar yayınlayan TRT Spor’da zaman zaman gözden kaçan hatalar olabiliyor.

Hatayı Fark Eden Sina Koloğlu Oldu

TRT Spor’un maç yayınlarındaki hatayı kamuoyuyla paylaşan isim Sina Koloğlu oldu. Milliyet yazarı Sina Koloğlu 19 Mayıs günü kaleme aldığı yazısında TRT Spor’da maç kasetlerinin karıştığını belirtti. Maç Kasetleri Karışınca adlı yazıda TRT’nin bu dönemdeki çalışmalarını başarılı bulduğunu dile getiren Koloğlu, bu hummalı çalışmalar esnasında gözden kaçabilen durumlar olduğunu da belirtti.

Koloğlu’nun izlediği mücadele 2010 yılında oynanan Trabzonspor – Antalyaspor mücadelesiydi. Türkiye Kupası mücadelesinde maçın devre arasına girilince TRT Spor reklama girmişti. Reklam dönüşünde ise bir anda Newcastle United – Arsenal mücadelesi başladı. Bir süre aynı şekilde devam eden yayın daha sonrasında tekrar Trabzonspor – Antalyaspor mücadelesine geri döndü. 

Köşesine bu enteresan olayı taşıyan Sina Koloğlu’nun bunun nasıl olduğunu merak ettiğini ve böyle bir hatanın teknik açıklamasını duymanın enteresan olabileceğini belirterek yazısının spor yayıncılığı kısmını noktaladı.

TRT Spor Arşivlerini Tamamen Açtı

2006 Dünya Kupası dışındaki tüm büyük futbol organizasyonlarının resmi yayıncısı olan TRT Spor, karantina döneminde tüm arşivini izleyicilere açtı. 

Geçtiğimiz haftalarda Fransa 98’in tüm maçlarını yayınlayan TRT Spor, daha sonrasında gündüz kuşağında ABD 94’ü yayınlamaya başladı. Yunanistan’ın damga vurduğu Euro 2004 de bu süreçte ekranlara taşındı. Birkaç haftadır daha güncel organizasyonları ekranlara taşıyan TRT Spor, Rusya’da düzenlenen 2018 Dünya Kupası ve Brezilya’da düzenlenen 2019 Copa America’yı izleyicilerin huzuruna çıkarıyor. Türkiye’deki eski maçları da yayınlayan TRT Spor, TRT Spor 2 ekranlarından da futbol dışındaki organizasyonları yayınlamaya devam ediyor.

Kaynak: Milliyet