Güney Kore K-League Youtube’dan Canlı Yayınlanıyor

07.05.2020 - 14:06

Güney Kore K-League Youtube’dan Canlı Yayınlanıyor

Dünyanın her yerindeki futbolseverlerin canlı müsabaka izlemeyi özlediği bu dönemde, Güney Kore K-League maçlarının K League Youtube kanalından canlı yayınlanmaya başlayacağını duyurdu.

10 Mayıs Cuma günü Türkiye saatiyle 13:00’da oynanacak Jeonbuk-Suwon maçıyla başlayacak yayınları futbolseverler Youtube üzerinden şifresiz ve ücretsiz izleyebilecek.

Güney Kore koronavirüs salgınını kontrol altına aldıktan sonra, Güney Kore K-League yetkilileri liglerin tekrar başlamasının güvenli olduğuna karar verdiler.  Güney Kore Futbol Federasyonu yetkilileri ligleri başlatma kararı vermeden önce oyuncular, antrenörler, hakemler ve personel de dâhil olmak üzere tüm kulüp ve lig personeline Covid-19 testi yapıldığını ve istisnasız tamamının negatif çıktığını ve sonrasında bu karara varıldığını açıkladı.

K-League Başkanı Kwon Oh-gap, Guardian'a yaptığı açıklamada Güney Kore’de maçların oynanmaya başlanacak olmasıyla ilgili şunları söyledi: "Lige hazırlanma sürecinde uzmanlara danıştık ve tümünün ortak görüşü, Güney Kore’deki doğrulanan hasta sayısının en az iki hafta boyunca 30'un altında olması nedeniyle lige başlamayı düşünebileceğimizdi."

Fransa Ligue 1 ve Hollanda Eredivisie liglerinde sezon sona ererken, Almanya, İspanya, İtalya ve İngiltere'den takımlar ve yetkililer liglerin mayıs veya haziran ayında tekrar başlamasının mümkün olacağını düşünüyorlar. Avrupa liglerinde son durum böyleyken, Güney Kore K-League’in Youtube’dan ücretsiz izlenmesinin mümkün olması, tüm sporseverleri sevindirdi.