Nihat Özdemir: 'Ligin Şifresiz Yayınlanmasına beIN Sports Karar Verir'

06.05.2020 - 15:23

Nihat Özdemir: 'Ligin Şifresiz Yayınlanmasına beIN Sports Karar Verir'

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı toplantının ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında Süper Lig'in başlama tarihini 12, 13, 14 Haziran olarak açıkladı. Süper Lig’in sona ereceği tarih ise 26 Temmuz olarak belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir gerçekleştirdiği basın toplantısında, tüm sporseverlerin merak konusu olan Süper Lig'de kalan maçların şifresiz yayınlanmasına ilişkin kararı kendilerinin veremeyeceğini, nihai kararın yayıncı kuruluş beIN SPORTS tarafından verileceğini açıkladı.

BeIN Sports Maçları Şifresiz Yayınlayacak Mı?

Nihat Özdemir’in basın toplantısındaki konuyla ilgili açıklamalarının tamamı ise şöyle:

"Almanya, liglerinin başlayacağını Başbakan Angela Merkel'in ağzından duyurdu. Arkasından inanıyorum ki birçok Avrupa ülkesi de liglerine geri dönme tarihlerini açıklayarak devam edecektir. Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 maçımız kaldı. Bunların da planlaması, görüşmeleri devam ediyor. Bununla ilgili yakın zamanda kararımızı alıp açıklayacağız. Ziraat Türkiye Kupası şifresiz, herkes evinde rahat rahat izliyor. beIN SPORTS çok büyük bir rakam ödüyor. Gelirini şifreden kazanıyor. beIN ile görüşüyoruz, şifresiz yayınlama durumunda bazı hukuksal olaylar ortaya çıkabilir. Bazı insanlar üye olmuş, bazıları olmayacak. Hukuk anlamında sıkıntı olabilir, haklıdırlar. Ligin şifresiz yayınlanmasına beIN SPORTS karar verir. Hedefimiz yayıncı kuruluş ile 5 yılı tamamlamak. Her şirket gibi yayıncı kuruluş da gelir kaybına uğramıştır. beIN Sports'un sezon sonuna kadar 588 milyon TL gibi bir ödemesi var. Bununla ilgili görüşme var. Onlar da ligin başlamasını istiyorlar. "