Dünya Spor Medyasında da Corona Virüs’ün Etkileri Devam Ediyor

21.03.2020 - 14:42

Dünya Spor Medyasında da Corona Virüs’ün Etkileri Devam Ediyor

Corona Virüs’ün etkileri tüm dünya ve medya sektörünün tamamı olduğu gibi spor medyasında da görülmeye devam ediyor.

Daha önce ABD’li Spor Kanalı ESPN koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Washington merkezli televizyon programlarını tatil edip, Washington stüdyosunu da geçici süreliğine askıya almıştı.

Öte yandan İtalya’da tüm spor müsabakalarının askıya alınmasından sonra İtalyan Devlet Televizyonu Rai, yeni spor kanalı Raisport Classic’i yayına açtı. Yerel saatle öğlen 12 ve gece 12 arasında yayın yapacak kanalda Rai’nin spor arşivleri yayınlanacak.

İngiltere ve İsviçre’de iste liglerin ertelenmesiyle İngiltere Sky Sport, İskandinav Nent ve İsviçreli Teleclub  kanalları abonelerine spor paketlerini dondurma hakkı tanıdıklarını duyurdu. Buna ek olarak Sky Sport ayrıca aylık 23£’lik paket üyelik bedelini ödemeyecek ve ticari müşterileri de paket dondurma hakkına sahip olacak.

Bunun yanı sıra Socrates yazarlarından Mustafa Taha İskandinavya’daki bütün premium spor içeriklerinin yayımcısı olan The Nordic Entertainment Group (Nent)’in de, askıya alınan spor etkinliklerinin yayın hakkı ödemelerini spor etkinlikleri tekrar başlayana kadar durduracağını sosyal medya hesabından duyurdu. Duyuruda ayrıca ertelenen etkinlikler için herhangi bir ek ödeme yapılmayacağı ve iptal edilecek olan etkinliklerin hak sahiplerinin, sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve daha önce yapılmış ödemeler için geri ödeme yapılmasının beklendiğini de belirtti.