Galatasaray-Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi Maçı CBC Sport'tan da Yayınlanacak

21.10.2019 - 22:01

Galatasaray-Real Madrid UEFA Şampiyonlar Ligi Maçı CBC Sport'tan da Yayınlanacak

Galatasaray ile Real Madrid arasında oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü hafta mücadelesi, beIN Sports 1'in yanısıra, Azerspace uydusundan yayın yapan ve Türkiye'den de basit ayarlamalarla izlenebilen CBC Sport kanalnından yayınlanacak.

CBC Sport Nasıl İzlenir?

Galatasaray'ın Real Madrid ile oynayacağı müsabakayı yayınlayacak olan CBC Sport, bazı ayarlamalar ile Türkiye'den de izlenebilmektedir. CBC Sport'un yanı sıra İdman TV, AZ TV ve İctimai TV kanallarının Türkiye'den nasıl izlenebileceğine dair detaylı bilgileri içeren makalemizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Sakat ve Cezalılar

Galatasaray: Lemina, sakatlığı sebebiyle Real Madrid'e karşı oynayamayacak. Falcao'nun durumu ise maç saatinde belli olacak. Temsilcimiz Galatasaray'da cezalı oyuncu bulunmuyor.

Real Madrid: Real Madrid'de cezalı oyuncu bulunmazken, Lucas Vázquez, Bale, Nacho, Modrić'in sakatlıkları devam ediyor.

Galatasaray-Real Madrid Maçına Dair Bazı Notlar

♦ Her iki ekip de grup lideri PSG'ye mağlup olurken, Club Brugge ile berabere kaldılar.

♦ Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol takımlarına karşı oynadığı son 4 maçı da kaybederken, Real Madrid ise Türk takımlarıyla oynadığı son 5 müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Bu 5 galibiyetin 2 tanesi Galatasaray'a karşı idi.

♦ Bundan 6 yıl önce Real Madrid, Galatasaray'a karşı İstanbul'daki ilk galibiyetini, 6-1'lik farklı skor ile elde etmişti. Karşılaşma goller, Benzema(2), Isco ve Cristiano Ronaldo(3)'dan gelmişti. O maçta galatasaray'ın başında yine Fatih Terim bulunurken, şu an kadroda yer alan Fernando Muslera ve Selçuk İnan, o maçta da kadrodalardı. Bu karşılaşmadan 1 hafta sonra Fatih Terim, Galatasaray'daki görevini bırakarak Türkiye milli takımının başına geçmiş, yerine Roberto Mancini gelmişti. İspanya'da oynanan rövanş maçı da yine eflatun-beyazlı takımın 4-1'lik galibiyetiyle neticelenmişti. O sezon Galatasaray grubu Real Madrid'in ardından ikinci sırada bitirmiş ve son 16'ya kalmayı başarmıştı.

♦ İki ekibin yolu 2012-13 sezonunda, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de kesişmiş, Madrid'de oynanan ilk maç Benzema'nın golleriyle 3-0 tamamlanmış ve İstanbul'daki rövanş maçından sarı-kırmızılılar 3-2 galip ayrılmıştı.

♦ İki takım arasındaki bir diğer unutulmaz randevu ise 2000-01 sezonu UEFA Süper Kupa maçı idi. Monaco'da oynanan müsabakanın normal süresi Jardel ve Raul'un golleriyle 1-1 tamamlanmış, 102'nci dakikada yine Jardel'in ayağından gelen altın gol ile Galatasaray UEFA Süper Kupa'ya uzanmıştı. Aynı sezon iki takım yine UEFA Şampiyonlar Ligi'nde aynı gruba düştüler. Mircea Lucescu idaresindeki Galatasaray, İstanbul'daki maçı 3-2 kazanmış, deplasmanda oynanan maçtan ise 3-0 mağlup ayrılmıştı.