Yeterli Satış Olmadı, Bein Sports İndirim İstedi

19.06.2019 - 05:38

Yeterli Satış Olmadı, Bein Sports İndirim İstedi

Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen Kulüpler Birliği toplantısı sonunda, Bein Sports'un indirim talebiyle ilgili komisyon kurulması kararlaştırıldı. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, indirim talebinin, yeterli satış olmamasından kaynaklandığını söyledi.

İyi Niyetli Olunacak, Ancak Taviz Verilmeyecek

Kulüpler Birliği toplantısının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, ortak bir açıklama yaptı. Yayıncı kuruluş Bein Sports ile ilgili de konuşan ikili, iyi niyetli davranılacağı, ancak taviz verilmeyeceğini söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı:

Bein Sports ile yapılmış bir anlaşmamız var. Bu bir temenni ya da sözlü ifade değil. Bu anlaşmanın gerektirdiği taahhütler var. Sonuç itibariyle Bein Sports ile de görüşeceğiz. Elimizden geldiği kadar hem bizim, hem Bein Sports’un, hem TFF’nin, hem Türk futbolunun menfaatleri için görüşmeler yapacağız. Bu demek değildir ki onların taleplerini kabul edeceğiz. Karşılıklı taahhütlerimiz ve karşılıklı yapmamız gereken şeyler var. Üzerinde hep beraber mutabık kaldığımız konu şu ki Süper Lig’in marka değerini yükseltmemiz gerekiyor. Bu, şu an en önemli mevzumuz olması lazım. Süper Lig’in marka değerini yükseltemediğimiz takdirde, bunun gibi şeyleri sürekli yaşayabiliriz. Özellikle döviz kurlarındaki yükselişler, kulüplerin stadyum ve sponsorluk gelirlerinin Türk Lirası cinsinden olması, buna karşın bütün giderlerimizin döviz cinsinden olması, hepimizi çok zor şartlar içerisinde yaşama mecburiyetinde bırakıyor. Ama iyi niyetle, azimle çalışacağız ve kapasiteli insanlar olarak bu tür sorunları çözme gayreti içerisinde olacağız.

Ankaragücü Başkanı Yiğiner: Bein Sports'un Talebiyle İlgili Komisyon Kurulacak

Kulüpler Birliği toplantısının ardından Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ile Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, Süper Lig kulüplerinin mali durumlarıyla ilgili beyanat verdiler. Yiğiner, Bein Sports’un bazı talepleri olduğunu ifade ederken, Hasan Kartal ise transfer döneminde ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız lazım diye konuştu.

HABER İÇİN TIKLAYIN: Bein Sports Türkiye'den Çekilecek mi? Resmi Açıklama Geldi

Mehmet Yiğiner, şunları söyledi:

Yayıncı kuruluşun talepleriyle ilgili bir komisyon kurulup, değerlendirme yapılacak. Bugün çok verimli bir toplantı yaptık. Burdaki sıkıntı şu bana göre: Ülkemizdeki ekonomik sıkıntılardan dolayı, yeteri kadar decoder satışı olmadı demek ki. Bundan dolayı Bein Sports bir indirim istedi. Gerekli çalışmayı hem Futbol Federasyonu Başkanımız, hem de Kulüpler Birliği Başkanımız bizim adımıza yapacaklar.

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal ise şu ifadeleri kullandı:

Bein Sports ile ilgili süreçte bize düşen tek bir şey var: Transferlerimizi yaparken çok dikkatli olmamız gerekiyor. Har vurup harman savurmamamız gerekiyor. Bütçemizi iyi ayarlamamız gerekiyor. Çünkü önümüze farklı başka şeyler de çıkabilir. Onlara Dikkat etmemiz lazım. Benim Bein Sports ile alakalı söyleyebileceklerim bu kadar.

Kaynak: TRT Spor