Efsaneler Yine Buluşuyor: Federer-Nadal Maçı Eurosport'ta

05.06.2019 - 07:03

Efsaneler Yine Buluşuyor: Federer-Nadal Maçı Eurosport'ta

Roland Garros Fransa Açık Grand Slam tunurvası, erkeklerde tenis tarihinin belki de en büyük rekabetine, Roger Federer-Rafael Nadal mücadelesine sahne olacak.

Roger Federer ile Rafael Nadal, 7 Haziran Cuma günü saat 14:00'te, Roland Garros erkekler yarı final maçında karşı karşıya gelecekler. Efsanelerin buluşması, Eurosport'tan naklen yayınlanacak.

Federer-Nadal Rekabetinde 39'uncu Randevu

Tenisin iki efsane ismi Roger Federer ile Rafael Nadal, kariyerlerindeki 39'uncu buluşmalarını gerçekleştirecekler. İkiki bundan evvel Roland Garros Fransa Açık'ta 5 kez karşılaşmış ve tamamında Nadal galip gelmişti.

Federer-Nadal Rekabetinde İstatistikler

Galibiyet Sayıları: Federer 15, Nadal 23

Toprak Kortta Galibiyet Sayıları: Federer 2, Nadal 13

Roland Garros'ta Galibiyet Sayıları: Federer 0, Nadal 5

İkilinin Son Karşılaşması: 2017 ATP Şangay (Federer galip geldi.)

İkilinin Son 5 Karşılaşması: Son 5 maçı da Federer kazandı.

İkilinin Toprak Korttaki Son Karşılaşması: 2013 ATP Roma Finali (Nadal kazandı.)

İkilinin Roland Garros'taki Son Karşılaşması: 2011 Roland Garros finali (Nadal kazandı.)

Federer: Hiç Bir Maçın Neticesi Önceden Belli Değildir

Çeyrek finalde vatandaşı Stan Wawrinka'yı saf dışı bırakan Federer, Nadal ile oynayacağı yarı final maçı ile alakalı olarak şunları söyledi:

Bu seviyede hiç bir maçın neticesi önceden belli değildir. Her zaman, her tenisçinin kazanma şansı vardır. Eğer aksi olsaydı ve neticeler önceden belli olsaydı, hiç kimse maçları izlemeye gelmezdi. Hiç bir şeyi önceden kestiremezsiniz. Rakibiniz maç günü kendisini iyi hissetmiyor olabilir. Bazen beklenmedik bir rüzgar çıkabilir. Yağmur yüzünden maça 10 kez ara verilebilir. Bunları önceden tahmin edemezsiniz. Bu sebeple her zaman kazanma ihtimalini cebinizde tutmalısınız. Bugüne kadar Rafa ile oynandığım hiç bir maç kolay geçmedi. Eğer toprak kortta bir şeyler başarmak istiyorsanız, bir şekilde Rafa ile karşılaşmaya hazır olmalısınız. Çünkü kendisi toprakta çok güçlü ve en son raddede sizin karşınızda olacak kişilerin başında Nadal gelir.

Nadal: Roger'e Karşı İyi Değil, Çok İyi Oynamalısınız

Fransa Açık Roland Garros'un son şampiyonu Rafael Nadal, Roger Federer ile oynanacak yarı final maçına dair şunları söyledi:

Yarı finalde Roger ile karşılaşacak olmak, ekstra bir durum. Roger ile oynanan her maç büyük maçtır. Bu maçların kalitesi her zaman üst seviyededir. Şu an itibariyle iyi oynuyorum. Ancak Roger'e karşı galip gelmek için iyi değil, çok iyi oynamalısınız. Bunun bilinciyle maça hazırlanmaya çalışacağım.

İkimiz de kariyerlerimizin en mühim anlarını birbirimize karşı yaşadık. Önümüzdeki yarı final maçı da bu mühim anlara eklenecek yeni bir sayfa olacak. Çok heyecanlı ve mutluyum. Özel bir maç daha yaşayacağız.

Roger Federer - Rafael Nadal Maçı Eurosport Canlı İzlemek İçin Frekans ve Platform Bilgileri

Eurosport, Kablo TV 137, Digiturk 71, D-Smart 75, Turkcell TV+ 78, Tivibu 71 numaralı kanallar ile Türksat uydusu ve internet üzerinden şifreli olarak izlenebilmektedir.

Polarizasyon Değeri: V-Dikey

Kapsama: Batı

SR: 27500

FEC: 5/6