THY Euroleague Yeni Sezonda TRT Spor'dan mı Yayınlanacak?

30.05.2019 - 17:26

THY Euroleague Yeni Sezonda TRT Spor'dan mı Yayınlanacak?

Yayıncı kuruluş beIN Sports ile Euroleague arasındaki anlaşma, bu sezonun nihayete ermesiyle birlikte sonlanmış oldu. Euroleague'in yeni dönem yayın hakları konusunda ise taraflar arasında görüşmeler çoktan başlamış durumda.

Trend Basket'ten Onur Coşkun'un haberine göre, Saran Group da Euroleague'in yeni dönem yayın haklarını satın almak istiyor. S Sport ve S Sport 2'nin yanı sıra S Sport Plus web platformu elinde bulunduran Saran Group'un verdiği teklifin, Bein Sports'tan daha iyi olduğu iddia ediliyor.

Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi ve Saran Group'un Euroleague yayın haklarını satın alması durumunda, maçların bir kısmını TRT Spor ve Bein Sports arasında dağıtabileceği düşünülüyor. Zira Euroleague, her hafta belli sayıdaki maçın, şifresiz olarak yayınlanması şartını koşuyor.

Eski basketbolcu ve FB TV basketbol yorumcusu Yusuf Erboy da bu iddiayı teyit eden ifadeler kullandı. Onur Coşkun'a cevap niteliğinde, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Yusuf Erboy, şunları söyledi:

"(Yayın haklarını Saran Group alırsa) TRT Spor ve Bein ile paylaşacakmış maçları. Karışık durum."

Onur Coşkun'a ait haberin içeriği ise şu şekilde:

TrendBasket kaynaklarının elde ettiği bilgiye göre Saran Group, Turkish Airlines EuroLeague’in yayın haklarını satın almak istiyor.

beIN Sports ile EuroLeague arasındaki sözleşme, 2018/19 EuroLeague sezonunun tamamlanmasıyla birlikte sona erdi. Yeni sözleşme için EuroLeague ile görüşme halinde olan beIN Sports’un yanı sıra Saran Group da organizasyonun Türkiye yayın haklarını satın almak için girişimlerde bulunuyor.

İki şirketin de EuroLeague ile temas halinde olduğu ancak Saran Group’un beIN Sports’tan daha iyi teklif vermesinin beklendiği yine TrendBasket kaynaklarının elde ettiği bilgiler arasında.

Saran Group’un EuroLeague’in yayın haklarını alması durumunda yayın politikasını nasıl şekillendireceği ise henüz belirsizliğini koruyor. EuroLeague’den satın alınan yayın hakkının, Türkiye içerisinde beIN Sports ve TRT Spor gibi farklı kanallara dağıtılabileceği, yani maç yayınlarının tek kanaldan yapılmama olasılığının yüksek olduğu ifade edildi.

Şöyle ki yayın hakları anlaşması gereği sezon içerisinde belirli sayıda EuroLeague maçının şifresiz kanaldan yayınlanması gerekiyor. Saran Group’un yayın haklarını satın alması durumunda bu gerekliliği TRT Spor’dan yayınlanacak maçlarla yerine getirebileceğin belirtiliyor. (Kaynak: Trend Basket)