Bein Sports’ta Büyük Değişim: Ercan Taner, Genel Müdür Hudaifi’nin Danışmanı Oldu

06.03.2019 - 21:06

Bein Sports’ta Büyük Değişim: Ercan Taner, Genel Müdür Hudaifi’nin Danışmanı Oldu

Saad Al-Hudaifi’nin Şubat ayı başında Digiturk Spor İçeriğinden Sorumlu Grup Başkanı olarak göreve başlamasının etkileri hissedilmeye başlandı. Yeni yönetimle birlikte kanal içeriklerindeki değişimin yanında en önemli gelişme, Melih Şendil’in program müdürlüğünden alınarak spikerliğe geri dönmesi olurken, Ercan Taner ise Hudaifi’nin danışmanı oldu.

En Büyük Değişim Şifresiz Kanal beIN Sports Haber’de

Yeni dönemde en büyük değişim, şifresiz kanal beIN Sports Haber’de yaşandı. Yayın ve program içeriklerinde yaşanan en önemli değişiklikleri sıralamak gerekirse:

♦ Şifresiz kanal beIN Sports Haber’de hafta sonları 11:00'de yayınlanan basketbol programları beIN Euroleague ve Taktik Tahtası, şifreli kanal beIN Sports 3’e alındı. Detaylar için tıklayın.

♦ Hafta sonları saat 09:00’da yayınlanan Maç Günü adlı program, saat 11:00’e alındı.

♦ Hafta sonları beIN Sports Haber’de saat 13:00’te yayınlanan beIN Hafta Sonu adlı program yayından kaldırıldı.

♦ Cuma-Pazartesi günleri, beIN Sports Haber’de gün sonu canlı yayınlanan, Çağıl Özge Özkul’un moderatörlüğündeki Lig Özetleri adlı program yayından kaldırıldı.

♦ Sabah 07:00’de yayınlanan, Murat Caner ve Nazlı Canyurt’un sunduğu Yeni Gün adlı programda Nazlı Canyurt’un yeni partneri Cihan Erduran oldu. Murat Caner ise program müdürlüğü görevine atandı.

♦ Şifresiz kanal beIN Sports Haber’in daha çok haber içeriklerine ağırlık vereceği açıklandı.

♦ beIN Sports kanallarında hakem yorumculuğu pozisyonuna Bünyamin Gezer yerine Deniz Çoban getirildi. Detaylar için tıklayın.

Futbol Medya adlı haber sitesinin 1 Mart tarihli haberinde, kanaldaki değişime detaylı olarak değinildi. Haber içerği şöyle:

beIN Sports‘ta yeni genel müdür Saad S. Al- Hudaifi‘nin başlattığı değişim hamlesinin ayrıntıları belli olmaya başladı.

Süper Lig maçları dışında kendisine başta Fransa Ligi olmak üzere çok sayıda maç anlatımı yazılan Ercan Taner tepki göstererek gece 23.00’te attığı “Gördüğüm lüzum üzerine…” diye başlayan bir tweet’le istifa etmişti. Taner geçen haftasonu sürpriz bir şekilde “Yuvama döndüm” tweet’i atarak beIN Sports’a geri dönmüştü.

Taner’in dönüşü ile beIN Sports’taki yapılanmada deprem yaşandı. Digiturk’ün spor içeriklerinden sorumlu genel müdürlüğü görevine getirilen Al-Hudaifi önceki gece attığı mail ile program müdürlüğüne Murat Caner’in getirildiğini duyurdu.

MELİH ŞENDİL’İN YÖNETİCİLİK GÖREVLERİ SONLANDIRILDI

Ercan Taner’e yakın bir isim olan ve 2017’de NTV Spor’dan alınan Caner, spikerlerin görevlendirilmesinden sorumlu yönetici de oldu. Spikerlerin görev dağılımını ve program müdürlüğünü 2 yıldır vekâleten Melih Şendil yürütüyordu. Bu görev tanımlamalarının ardından yöneticilik görevleri sona eren Şendil’in yeniden spikerliğe döndüğü öğrenildi.

Ercan Taner’in beIN Sports’la ilgili yeni anlaşmasının ayrıntıları da ortaya çıktı. Taner bundan sonra haftada 1 maç anlatacak. Datça’ya yerleşen Taner’in şartlarını kabul eden Al-Hudaifi’nin ünlü spikeri kendisine danışman olarak atayacağı da belirtildi. (Futbol Medya)