FA Cup Maçı, Rekor Seviyede İzlenme Rakamına Ulaştı

19.02.2019 - 18:49

FA Cup Maçı, Rekor Seviyede İzlenme Rakamına Ulaştı

Manchester United’ın FA Cup mücadelesinde elde ettiği Chelsea zaferi, rekor seviyede izlenme rakamına ulaştı.

♦ Pazartesi (18 Şubat) akşamı oynanan FA Cup müsabakası, 8,1 milyon rakamı ile izlenme rekoru kırdı.

♦ Müsabaka, BBC’nin web sitesinden çevrimiçi olarak 1,4 milyon kişi tarafından izlendi.

♦ Taraftarlar, maçın Pazartesi gününe alınmasını protesto etmişti.

BBC Sport, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, Chelse ile Manchester United arasında Stamford Bridge’de oynanan FA Cup müsabakasında 8,1 milyon ile izlenme rekoru kırıldığını ilan ederek futbolseverlere teşekkür etti.

Ne yenilikçi Klopp ile Sarri’nin kapışması ne de şampiyonluk mücadelesi veren Manchester City ile Liverpool karşı karşıya geldiği Premier Lig karşılaşması… Bu sezonun izlenme rekorunun kırıldığı müsabaka, Chelsea ile Manchester United arasında oynanan FA Cup Son 16 maçı oldu.

BBC’nin ilan ettiğine göre müsabakanın televizyondan izlenme sayısı 8,1 milyon olurken, internet üzerinden ise 1,4 milyon tekil kullanıcı tarafından izlendi.

Bazı taraftarlar, maçın hafta sonu yerine Pazartesi oynanmasını protesto etmiş, İngiltere Futbol Federasyonu’nun maçı Pazartesi gününe alarak yayıncı kuruluşa “tabiri caizse” kıyak çektiğini ima etmişti.

İngiltere’de bu gelişmeler yaşanırken, FA Cup’ta bu hafta sonu oynanan maçların hiç birisi Türk televizyonlarından yayınlanamadı. Zira kupanın yayın haklarını hiçbir Türk kanalı satın almadı. FA Cup maçları, 2017-18 sezonunda Tivibu Spor ekranlarından futbolseverle buluşmuştu.

Liverpool, Chelsea, Arsenal ve Tottenham gibi ekiplerin saf dışı kaldığı FA Cup’ta, bu hafta sonu son 16 maçları oynandı. Kupada çeyrek final maçları ise tek maç eleme usulü ile 16-17 Mart tarihlerinde oynanacak. Çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

Millwall-Brighton

Swansea-Manchester City

Watford-Crystal Palace

Wolves-Manchester United