Milli Takım'ın Rusya Sınavı Şifresiz TRT 1'de

13.10.2018 - 19:24

Milli Takım'ın Rusya Sınavı TRT 1'de

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi'ndeki 3'üncü maçında, Pazar akşamı 19:00'da Rusya'ya konuk oluyor. Milli Takım'ın Rusya sınavı TRT 1'den canlı yayınlanacak. Grubunda 3 puanla ikinci sırada yer alan Türkiye, Rusya maçından galip ayrılması halinde 6 puana yükselecek ve iç sahada oynanacak İsveç maçı öncesinde, grup liderliği için büyük bir avantaj yakalayacak.

Bunu Biliyor muydunuz?: Rusya, 2018 takvim yılı içerisinde Türkiye'yi yenen tek takım olma özelliğini taşıyor. Milli Takım, diğer maçlarında 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı.

Rusya'dan Son Haberler

Rusya cephesi, hafta içi İsveç ile oynanan maç öncesinde, milli futbolcu Alesandr Kokorin'in tutuklanması haberi ile sarsıldı. Her ne kadar Mart ayından beri sakatlığı sebebiyle oynamasa da, haberin mahiyeti, tüm takıma olumsuz anlamda sirayet etmiş durumda. Kokorin'in yokluğunda Artem Dzyuba, gösterdiği performansla takımın 1 numaralı santraforu olma özelliğini kazandı. Dzyuba, Türkiye maçında da Rusların en önemli kozlarından biri olacak. Alan Dzagoev, sakatlığının tamamen geçmiş olmasına rağmen İsveç karşısında forma giymedi. Yerine, Türkiye ile Trabzon'da oynanan ilk maçı kaçıran Aleksandr Golovin oynadı. Daler Kuzyaev de İsveç maçında yedek kulübesinde oturan oyuncular arasındaydı. Ancak Kuzyaev'in Türkiye ile Soçi'de oynanacak maçta ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Rusya'nın Kilit Futbolcuları

Artem Dzyuba: Dzyuba'nın Trabzon'da Türkiye'ye attığı gol, oyuncunun milli takım formasıyla kaydettiği 15'inci gol olma özelliğini taşıyordu. Başarılı santrafor, Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla, takım liderliği konusundaki potansiyelini gösterdi.

Denis Cheryshev: Yazın düzenlenen Dünya Kupası'nda Rusya'nın çeyrek finale yükselmesinde önemli bir rol oynayan Cheryshev, Eylül'de oynanan maçta Türkiye'ye karşı da bir gol atmayı başarmıştı.

Aleksandr Golovin: Monaco'nun başarılı orta saha oyuncusu Golovkin, sakatlığının ardından tekrar milli takıma döndü. Türkiye maçıyla birlikte, Dünya Kupası'nda gösterdiği formu tekrar yakalamak isteyecek. Golovkin, Dünya Kupası'nda 1 gol ve 2 asistlik performans sergilemişti.

Rusya'nın Form Durumu

Perşembe günü İsveç'e karşı alınan beraberlik, Rusya'nın son 5 maçtaki 3'üncü beraberliği idi. Rusya, İsveç maçı öncesinde 2 beraberliğini Dünya Kupası'nda İspanya ve Hırvatistan karşısında almıştı. Normal süresi berabere biten müsabakalarda Rusya, penaltı atışları sonunda İspanya'yı elemiş, Hırvatistan'a elenmişti. Rusların aldığı 2 galibiyetin biri Türkiye'ye karşı 2-1 ve Çek Cumhuriyeti'ne karşı 5-1'lik skorlarla geldi.

Rusya'nın Muhtemel 11'i

Kaleci: Guilherme

Defans: Manuel Fernandes, Roman Neustadter, Georgiy Dzhikiya, Konstantin Rausch

Orta Saha: Daler Kuzyaev, Aleksandr Golovin, Denis Cheryshev

Forvet: Artem Dzyuba

Milli Takım'dan Son Haberler

İsveç maçının kahramanı Emre Akbaba, sakatlığı sebebiyle kadroda yer almıyor. Teknik direktör Lucescu'nun, Trabzon'da oynanan müsabakanın kadrosunda önemli değişiklikler yapması bekleniyor.Ertuğrul Ersoy ve Mert Müldür, Bosna Hersek ile oynanan hazırlık maçında oyuna sonradan girerek ilk milli maçlarına çıktılar. Rusya müsabakasında da görev almaları sürpriz olmayacak. Bununla birlikte Lucescu, Bosna Hersek maçında takımın iki santraforundan Enes Ünal'a ilk yarıda, Cenk Tosun'a ikinci yarıda görev verdi. Ancak Rusya maçında Cenk Tosun'un görev almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye'nin Kilit Futbolcuları

Cenk Tosun: Rusya maçında ilk 11'de başlaması kesin görünen Everton'un golcüsü Cenk Tosun, 31 kez giydiği milli forma ile toplam 11 gol kaydettti. 
Hakan Çalhanoğlu: İsveç'e karşı elde edilen tarihi galibiyette Milli Takım'ın ilk golünü atan Hakan Çalhanoğlu, milli formayla çıktığı 35 maçta toplam 9 gol attı.
Cengiz Ünder: Roma'nın sağ kanat oyuncusu ve Türkiye'nin yükselen yıldızı Cengiz Ünder, Rusya maçında da Lucescu'nun en büyük kozlarından biri olacak. Genç yıldız, milli formayla bugüne kadar toplam 4 gol kaydetti.

Milli Takım'ın Form Durumu

Milli Takım'ın Eylül ayında Rusya karşısında aldığı 2-1'lik mağlubiyet, 2018 takvim yılı içerisinde alınan ilk mağlubiyet idi. Ancak Ay-Yıldızlılar, son 5 maçta sadece 1 galibiyet elde edebildi. Ruslar'a karşı UEFA Uluslar Ligi'nde alınan mağlubiyetten önce oynanan hazırlık maçlarında Milli Takım, Tunus ve Rusya'ya karşı eşitliği bozamamıştı.Uluslar Ligi'ndeki 2'nci maç ise tarihi bir zaferle neticelendi. Ay Yıldızlılar, 2-0 geriye düştükleri maçı, Hakan Çalhanoğlu ve Emre Akbaba'nın 2 golüyle 2-3 yenmeyi başardılar. Takımdaki moralleri yerine getiren galibiyetin ardınan milliler, Cuma günü Bosna Hersek ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Rize'de oynanan müsabaka, golsüz eşitlikle neticelendi.

Türkiye'nin Muhtemel 11'i

Kaleci: Sinan Bolat

Defans: Şener Özbayraklı, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Ömer Bayram (Hasan Ali Kaldırım)

Orta Saha: Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu

Forvet: Cenk Tosun

Müsabaka TRT 1'den Şifresiz Yayınlanacak

Büyük bir heyecana sahne olacak Rusya-Türkiye maçı, 14 Ekim Pazar günü 19:00'da TRT 1'den naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.