Avrupa Ligi Bein Sports'tan mı Yayınlanacak?

20.09.2018 - 02:58

UEFA Avrupa Ligi'ni Hangi Kanal Yayınlayacak?

Temsilcilerimiz Akhisarspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi'nin resmi yayıncısı hala belli olmadı. Ağustos ortasından beri sırasıyla UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme maçları, UEFA Süper Kupa, UEFA Uluslar Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarında yaşanan yayıncı belirsizliği, son olarak UEFA Avrupa Ligi'ne de sirayet etti.

Avrupa Ligi Bein Sports'tan mı Yayınlanacak?

Salı günü ilk haftası oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi'nin hangi kanaldan yayınlanacağı, maçların başlamasına saatler kalaya kadar belli olmamış, ilk düdükten bir kaç saat önce Bein Sports'tan yapılan açıklama ile sadece Galatasaray-Lokomotiv Moskova maçının yayınlanacağı duyurulmuş, akabinde ise Şampiyonlar Ligi maçlarının tamamının Bein Sports kanallarından yayınlanacağı ilan edilmişti.

Yayın haklarının satın alındığı bilgisi kesinleşinceye kadar pazarlıklar kapalı kapılar arkasında sürse de, hemen herkes Şampiyonlar Ligi'nin Bein Sports'tan yayınlanacağından emindi. Zira Bein Sports, Salı günü kanlların yayın akışında saat 18:00'den sonrasını duyurmayarak ilk sinyali vermişti.

Bugün UEFA Avrupa Ligi'nin yayın hakları konusunda yaşanan süreçte de benzer bir durum söz konusu. Zira Bein Sports kanallarından (Bein Sports 1, Bein Sports 2, Bein Sports 3, Bein Sports 4, Bein Sports MAX 1, Bein Sports MAX 2)  hiç birinin 18:00'den sonra ne yayınlayacağı açıklanmış değil. (http://www.digiturk.com.tr/yayin-akisi)

UEFA Avrupa Ligi'ni yayınlama ihtimali bulunan diğer bir kanal olarak ise akıllara TRT geliyor. TRT, Beşiktaş'ın LASK Linz ve Partizan ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçları ile UEFA Uluslar Ligi'nde Milli Takım'ın maçlarını son anda açıklamış, ilgili maçları futbolseverlere şifresiz olarak izletmişti. Ancak şu an itibariyle TRT'nin yayın akışında bu karşılaşmalar görünmüyor.

Bir diğer ihtimal ise Saran Holding'in spor kanalı S Sport. Sosyal medyada yayılan bazı dedikodulara göre, Saran Grup'un UEFA ile Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi maçlarının yayın haklarını satın aldığı ve bu hakkı Bein Sports'a devrettiği, dolayısıyla Dinamo-Zagreb-Fenerbahçe maçının Bein Sports'tan yayınlanacağı konuşuluyor. Ancak prensip olarak grup aşamasında tek bir takımın yayın haklarının satın alınabilmesi, kulağa pek muhtemel gibi gelmiyor.

Dinamo Zagreb-Fenerbahçe Maçı İdman TV'de, Beşiktaş Sarpsborg Maçı CBC Sport'ta

Yukarıda saydığımız ihtimallerin hiç birisi, ihtimalden öteye geçemiyor. Kesin bilgiye gün içerisinde sahip olacağız. Hal böyle iken kesin olan şu ki, Dinamo Zagreb-Fenerbahçe maçı İdman TV'den, Beşiktaş-Saprsborg maçı ise CBC Sport'tan canlı yayınlanacak. Akhisarspor-Krasnodar maçının Azerspace kanalalrından yayını maalesef bulunmuyor. Azerspace uydusu üzerinden yayın yapan kanallar, uydu anteninde yapılacak bir takım basit ayarlamalar ile Türkiye'den izlenebiliyor. Bu konuyla ilgili hazırladığımız videoyu buradan izleyebilirsiniz.

Dinamo Zagreb-Fenerbahçe maçıyla ilgili yayıncı konusundaki gelişmeleri buradan, Beşiktaş-Sarpsborg maçıyla ilgili yayıncı konusundaki gelişmeleri buradan, Akhisarspor-Krasnodar maçıyla ilgili yayıncı konusundaki gelişmeleri de buradan takip edebilirsiniz.