Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi Fikstürü

16.09.2018 - 17:54

Avrupa Ligi’nde kuraların çekilmesinin ardından Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi fikstürü belli oldu.

Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Benfica’ya elenerek, Avrupa Ligi’ne grup aşamasında katılma hakkı elde eden Fenerbahçe, kuralara 2.Torba’dan girdi. Sarı-lacivertliler, Belçika’nın Anderlecht, Hırvatistan’ın Dinamo Zagreb ve Slovakya’nın Spartak Trnava takımlarıyla eşleşti. D Grubu’nda yer alacak olan Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi fikstürü şöyle şekillendi:

20 Eylül – 22:00 – Dinamo Zagreb-Fenerbahçe

04 Ekim – 19:55 – Fenerbahçe-Spartak Trnava

25 Ekim – 19:55 – Anderlecht-Fenerbahçe

08 Kasım – 18:50 – Fenerbahçe-Anderlecht

29 Kasım – 20:55 – Fenerbahçe-Dinamo Zagreb

13 Aralık – 23:00 – Spartak Trnava-Fenerbahçe

UEFA Avrupa Ligi D Grubu’ndaki rakipleri değerlendiren Fenerbahçe Spor Kulübü İdari Menajeri Onur Başar, “Kuranın geneline baktığımızda bizim açımızdan iyi bir grup olduğunu düşünüyorum. Grubumuzu incelediğimizde, gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz. Anderlecht, Dinamo Zagreb ve Spartak Trnava takımlarıyla eşleştik ve bu takımları mercek altında aldığımızda, Fenerbahçe olarak oyuncu kalitesi anlamında puan alabileceğimiz, hem içeride hem de dışarıda kazanabileceğimiz maçlar oynayacağımızı düşünüyorum. Rakiplerimizden Anderlecht ve Dinamo Zagreb, kendi liglerine iyi bir başlangıç yaptı.  Liglerindeki ilk 5 haftalık periyotta 4 galibiyet aldı.  Bu anlamda bu iki takımın da yerel liglerine iyi başladığını söyleyebilirim. Bir diğer rakibimiz Spartak Trnava ise 6 maçta 2 galibiyet aldı. Biz, Fenerbahçe olarak her zaman takımımıza güveniyoruz. Bu maçları kazanarak gruptan çıkabileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi Kadrosu Belli Oldu

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı grup maçları için 23 kişilik kadrosunu UEFA'ya bildirdi. Kadroda Kameni, Berke Özer, Mehmet Ekici, Dirar, Soldado, Tolga Ciğerci ve Ferdi Kadıoğlu yer almadı.

Fenerbahçe'nin 23 kişilik UEFA Avrupa Ligi kadrosunda şu isimlere yer verildi:

Volkan, Harun, Erten, Hasan Ali, Isla, Reyes, İsmail, Şener, Neustaedter, Skrtel, Yiğithan, Mehmet Topal, Alper, Barış, Jailson, Benzia, Chahechouhe, Valbuena, Oğuz Kağan, Elif Elmas, Slimani, Frey, Ayew