Süper Lig Yayın İhalesi Çalışmaları Başladı

23.11.2023 - 20:46

Süper Lig Yayın İhalesi Çalışmaları Başladı

Önümüzdeki dönemde yapılması planlanan Süper Lig yayın ihalesinde çalışmalar başladı. TFF ve yayın ihalesi komisyonu 23 Kasım’da bir araya gelerek yeni ihale için ilk adımı attı. Toplantıda ihale tarihi ve gelecekte atılacak adımlarla ilgili mutabakat sağlandığı açıklandı.

Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili merak edilen sorulara ilk yanıt verildi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamayla yayın ihalesi çalışmalarına başlandığı kamuoyuyla paylaşıldı. Yapılan toplantıda ihale tarihi ve şartnamesinde mutabakat sağlandı.

Komisyon Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada 23 Kasım tarihinde TFF ve ihale komisyonu yetkililerinin bir araya geldiği belirtildi. Toplantıda ihaleyle ilgili detayların konuşulduğu açıklandı. TFF tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekildeydi:

Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği temsilcilerinin yer aldığı Yayın İhale Komisyonu 23 Kasım 2023 tarihinde (bugün) TFF'nin Riva yerleşkesinde bir araya gelerek çalışmalarına başlamıştır.
Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılan toplantıda, yeni ihale dönemiyle ilgili bir yol haritası oluşturulmuş, ihale şartnamesi ve ihale tarihi üzerinde mutabakat sağlanmıştır.
Türk futbolunun dünya çapında tanınırlığını artıracak, kulüplerimize daha fazla gelir yaratacak satış, pazarlama stratejileri ve iş birliği konularının ele alındığı toplantıda, futbolda önde gelen ülkelerin sağladığı yayın gelirleri de karşılaştırılmalı olarak değerlendirilmiştir.
Komisyon çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir.


Önümüzdeki Günlerde Açıklama Yapılacak

Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili ilk toplantı böylece 23 Kasım tarihinde gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde ihaleyle ilgili detayların kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. “Süper Lig yayın ihalesi ne zaman? Süper Lig yayın ihalesine hangi şirketler katılacak? Süper Lig yayın ihalesinin detayları nasıl?” gibi sorular önümüzdeki günlerde yanıt bulacak.

Süper Lig yayın ihalesinin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası ve Trendyol 1'inci Lig yayın hakları da bu ihale sonrasında sahibini bulacak. TFF’nin önümüzdeki günlerde yeni yayın ihalesiyle ilgili detaylı bir açıklama yapacağı tahmin ediliyor.