
15.11.2023 - 15:48
ABD’de Kadınlar Futbol Ligi Yayın Hakları 240 Milyon Dolara Satıldı
Son yıllarda ABD’de beklentilerin üzerinde izlenen Kadınlar Futbol Ligi, rekor ücretle dört kanal tarafından yayınlanacak. Dört yıllık anlaşmayla toplamda 240 milyon dolara satılan Kadınlar Futbol Ligi yayın hakları, bundan önceki anlaşmada yıllık 1.5 milyon dolar değerindeydi.
ABD’de Kadınlar Futbol Ligi maçlarının son dönemde daha fazla izlendiği biliniyor. Artan ilgi sonrasında Serena Williams, Jessica Chastain, Kevin Durant ve Eva Longoria gibi isimler Kadınlar Futbol Ligi’nde mücadele eden ekiplere yatırım yaptı. Bu ilginin yayın haklarına nasıl yansıyacağı merak ediliyordu. Bu merak, geçtiğimiz günlerde imzalanan anlaşma ile giderildi.
Son anlaşma 2022/23 sezonunu kapsıyordu ve yıllık 1.5 milyon dolar değerindeydi. İlginin artmasıyla anlaşmanın geliştirilmesi bekleniyordu ve beklendiği gibi de oldu. Kadınlar Futbol Ligi yayın haklarını CBS, ESPN, Prime Video ve Scripps şirketleri, yıllık 60 milyon dolar karşılığında 4 yıllığına aldı. Yıllık %3900 oranında artış, Kadınlar Futbol Ligi için bir rekor anlamına geldi.
Yeni Ortaklıklar Ligimizi Değiştiriyor
Anlaşma sonrasında ABD Kadınlar Futbol Ligi Başkanı Jessica Berman açıklamalarda bulundu. Ortaklıkların ligin kalitesini artırdığını belirten Berman, şu ifadeleri kullandı:
Lige yatırım yaparak bu ligin değerli olduğunu piyasaya ilan eden CBS, ESPN, Prime Video ve Scripps’i takdir etmek istiyorum. Bu ortaklıkları oyunu temelden değiştirecek. Anlaşmalar geleceğimizin başlangıcı olacak.

Türkiye’de Kadınlar Süper Ligi Yayıncısı Bulunmuyor
ABD’de rekor kırarak yayın hakları satılan Kadınlar Futbol Ligi’nin en üst seviyesinde Türkiye’de bir yayıncı bulunmuyor. Geçtiğimiz haftalarda Filbox platformunun Kadınlar Süper Ligi yayın haklarını alacağına dair haberler yapılmış ancak bu haberler resmiyet kazanmamıştı. Önümüzdeki günlerde Turkcell Kadınlar Süper Ligi’nin Türkiye yayıncısıyla ilgili adımların atılması bekleniyor.
Diğer yandan Kadınlar Süper Ligi’nde stadyumların yayıncılığa elverişli olmaması ciddi bir problem. Kadınlar Süper Ligi’nde maç anlatımı yapan Emre Tilev, geçtiğimiz aylarda bu konuya dikkat çekmiş ve şu paylaşımı yapmıştı.
Kadın futbolunun en üst ligi burası…
Çok mu daha iyisini yapmak @TFF_Org kadın futbolunun en üst ligi burası … pic.twitter.com/K3Z3K0Q5s3
— 🇹🇷Emre Tilev (@Emre_Tilev) October 15, 2023
chevron_leftÖnceki
Sonrakichevron_right