Mehmet Demirkol: Yayıncı Kuruluşta Spikerlerin Bazıları Asgari Ücret Alıyor

31.08.2023 - 07:44

Mehmet Demirkol: Yayıncı Kuruluşta Spikerlerin Bazıları Asgari Ücret Alıyor

Socrates Dergi’nin sevilen programlarından Oyna Devam’ın bu haftaki bölümünde yayıncı kuruluşta spikerlerin kazandığı paralara ve yayıncı kuruluşun Türkiye’ye bakış açısına değinildi. Yorumcu Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşta spikerlerin bazılarının asgari ücret aldığını iddia etti ve beIN Sports’un Türkiye’yi umursamadığını dile getirdi.

Socrates Dergi YouTube’un en çok izlenen programlarından Oyna Devam’da her hafta Mehmet Demirkol ve Kaan Kural haftanın önemli spor gelişmelerini yorumluyor. Bu haftaki bölümde Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin yayın gelirlerini açıklaması da yorumlanan konulardan biri oldu. Mehmet Demirkol, yayıncı kuruluşun Türkiye’yi önemsemediğini belirtirken, beIN Sports’ta bazı spikerlerin asgari ücret aldığını iddia etti.

Yayıncının Çok Umurunda Değil Bu İş

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin 500 milyon dolar ile başlayan ihalenin 100 milyon dolara kadar gerilediğini belirtmesi üzerine Mehmet Demirkol yorumlarını paylaştı. Yayıncının, Türkiye’yi çok umursamadığını belirten Demirkol, spikerlerin aldığı ücret hakkında da çarpıcı bir iddiada bulundu.

Yayıncının çok umurunda değil bu iş. Vermiyorum, veren varsa gelsin yapsın diyor. Hatta daha ötesine gideyim. Şimdi bunu söylemeli miyim bilmiyorum. Yayıncı kuruluşta her hafta izlediğimiz maçları anlatan arkadaşların bir kısmı asgari ücretle çalışıyor. Yani hiçbir şey umurlarında değil. Kameraların lensleri değişmiyor. Ele çarptı mı çarpmadı mı bilmiyoruz. Kameralar doğru yerleştirilmiyor. Beşiktaş maçında top çizgiyi geçti mi geçmedi bilmiyoruz ve federasyonun da hiç sesi çıkmıyor bunlara. İlginç bir durumdayız yani.

 Mehmet Demirkol - Kaan Kural Oyna Devam Programı
Mehmet Demirkol - Kaan Kural Oyna Devam

Süper Lig Yayın İhalesi Ne Zaman?

Geçtiğimiz sezon ve bu sezon için yayın haklarını beIN Sports elde etti. İhalenin iptal edilmesi sonrasında beIN Sports ile sözleşme imzalanmıştı. Bu sezon bitmeden, muhtemelen 2024 yılının başında önümüzdeki 5 sezonun yayın ihalesinin yapılması bekleniyor.

Süper Lig yayın ihalesine katılacak şirketlerin geçtiğimiz sezon iptal edilen ihaleyle aynı olması da beklentiler arasında. S Sport, TRT ve beIN Sports’un ihalede aktif olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki günler spor yayıncılığı konusunda hareketli geçeceğe benziyor.