TRT’nin Yeni Dijital Platformu Tabii 7 Mayıs’ta Yayında

03.05.2023 - 14:19

TRT’nin Yeni Dijital Platformu Tabii 7 Mayıs’ta Yayında

TRT, yeni dijital platformunu tanıttı. Tabii ismiyle izleyenlerin karşısına çıkacak dijital platform, farklı dillerde yayın yapacak. 7 Mayıs’ta kullanıma açılacak Tabii’de spor içeriklerinin de yer alacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’de günden güne dijital platform sayısı artıyor. Farklı içeriklere sahip platformlara önümüzdeki günlerde bir yenisi ekleniyor. EXXEN, Netflix, Blu TV, Gain, Amazon Prime, Disney Plus, Mubi ve Filbox gibi platformlar arasına eklenecek Tabii, 7 Mayıs’ta yayın hayatına başlıyor. TRT’nin yeni dijital platformu Tabii’de spor içeriklerinin de yer alması bekleniyor.

TRT’nin Yeni Dijital Platformu Tabii Ücretsiz mi?

TRT’nin 7 Mayıs’ta kullanıma açılacak yeni dijital platformu Tabii’nin ücretinin ne olacağı merak ediliyor. “Tabii ne kadar? Tabii üyelik paralı mı?” gibi soruları soran kişiler ilk etapta aldıkları cevaptan memnun kalıyor. Türkiye dışında da birçok ülkede hizmet verecek Tabii’ye Türkiye’deki kullanıcılar ilk etapta ücretsiz ulaşabilecek. 

Tabii’de ilk aşamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça içerikler olacak. Bu içeriklerin yanına spor içeriklerinin de eklenmesi bekleniyor. Ayrıca canlı maç yayınlarının da Tabii üzerinden yapılacağı tahmin ediliyor.

1 trt 3.5.23      

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı Tabii Hakkında Açıklamalarda Bulundu

TRT, Tabii dijital platformunu 2 Mayıs’ta tanıttı. Bu tanıtımda TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı Tabii hakkında açıklamalarda bulundu. Dijital yayıncılık pazarının büyüdüğünden bahseden Sobacı, şu ifadeleri kullandı:

Bugün gelinen noktada sesimiz 18 televizyon, 17 radyo kanalı, 7 uluslararası dijital haber platformu, çok sayıda uygulama, ulusal ve uluslararası düzeyde onlarca etkinlik ile 41 dil ve lehçede dünyanın 7 kıtasında yankılanmaktadır. TRT, bugünlere dönüşerek, gelişerek, büyüyerek gelmiştir. Her daim çağın gereksinimlerini ve ortaya çıkan potansiyelleri değerlendirerek hareket etmeyi temel ilke olarak benimsemiştir. Günümüzde dünya çok büyük bir dijital dönüşümün içerisinde. Yayın ve yapım alanı ise bu dönüşümün merkezinde yer alıyor. Kendi değerlerini, ilkelerini varoluş nedenlerini koruyarak bu dönüşüme uyum sağlayan kurumlar ve ülkeler ayakta kalmakta, diğerleri ise izleyici konumunu sürdürmektedir. Dijital yayıncılık pazarının 2022 yılı itibarıyla 500 milyar doları bulduğu ve her yıl ortalama yüzde 20 oranında büyüdüğü düşünüldüğünde bu küresel pazardaki dönüşümü yakalamanın pek çok fırsata gebe olduğunu görüyoruz.
Dünyadaki aile odaklı içerik ihtiyacını karşılayacak öncelikli mecra olacağız. Film ve dizilerimizin yanı sıra emanet zihinler ve kalpler olarak gördüğümüz çocuklarımız için yepyeni animasyon içerikleriyle bize güvenen ailelerimizin yeni dijital evi haline gelecek. Bu vizyon çerçevesinde belirtmek isterim ki TRT uluslararası dijital platformumuz tüm insanlığı aynı suda yıkamak isteyenlere karşı açılmış saf, doğal ve yeni bir kaynaktır. Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşını kutlarken, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olan, teknolojisiyle oyun bozan, kendi değerleriyle yükselen Türkiye'nin TRT'si olarak yayıncılık alanında küresel meydan okuma yapıyorsak bu meydan okuma gerçek ve önemli verilere dayanıyor. Dijital platformumuz sayesinde ülkemizde, bölgemizde ve önümüzdeki süreçte tüm dünyada Türkiye'nin TRT'sine ve yapımlarına insanlar istediği yer ve zamanda ulaşabilecek. Ülkemizin yapım sektörü yenilikçi bir perspektifle, yeni hikayeler ve projelerle canlanacak. Platformumuzun güzel vatanımızın tanıtımından turizmine, ekonomisinden kültür zenginliğinin paylaşılmasına önemli katkıları olacak. TRT uluslararası dijital platformu ilk aşamada Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Urduca ve Arapça dillerindeki içeriklerden oluşacak. 30 yeni yapım ve 184 bölüm ile açılış aşamasında en zengin orijinal içeriğe sahip platform unvanını taşıyacak. İyi projelerimizin yanı sıra TRT'nin sevilen yapımlarının da yer alacağı platformumuz ülkemizde 7 Mayıs'ta izleyicilerimizin ilgisine sunulacak.